Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân

16 april 2024 14:00

Bote Talsma is de nieuwe Hoofd Akademy van sc Heerenveen. De 38-jarige Fries komt over van de Opleiding van Ajax en start op 1 juli aan zijn nieuwe uitdaging in Fryslân.

Bote 5221


Talsma begon zijn carrière als jeugdtrainer bij FC Groningen waar hij twaalf seizoenen werkzaam was. In 2021 maakte hij de overstap naar Ajax waar hij naast trainer/coach ook actief was als coördinator talentontwikkeling- en begeleiding bij de onder- en middenbouw. Eerder behaalde Talsma zijn papieren om als Hoofd Opleiding te kunnen werken. 

“Ik kijk enorm uit om deze uitdaging samen met de collega's aan te gaan”, vertelt Talsma. “Voordat ik hier tekende heb ik uitgebreid met zowel Ferry de Haan als Foppe de Haan gesproken. Gaandeweg werd ik steeds enthousiaster over een mogelijke samenwerking. De visie die zij hebben met het oog op een duurzame opleiding spreekt mij aan. De Akademy heeft in het verleden bekend gestaan als één van de betere van Nederland. Samen gaan we ons inzetten om dit in de toekomst opnieuw te realiseren.”

Algemeen directeur Ferry de Haan: "Tijdens de gesprekken die we hebben gevoerd, raakten we al snel overtuigd van de manier waarop Bote over opleiden denkt. Bij de Akademy hebben we de behoefte naar het aanbrengen van structuur en stabiliteit. Gezien zijn achtergrond en ervaring denken we dat we met Bote de juiste persoon hebben gevonden om hier leiding en sturing aan te geven. Samen met hem willen we ervoor zorgen dat de Akademy weer een nieuw gezicht krijgt.”