Hermina van Dijk (52) overleden

22 maart 2024 12:44

sc Heerenveen heeft het trieste nieuws ontvangen dat Hermina van Dijk op 52-jarige leeftijd is overleden. Hermina was bijna 10 jaar actief bij de club.

Hermina van dijk

Nauwe banden met sport

Ze heeft haar leven lang nauwe banden met sport gehad. Na haar tijd bij defensie besloot ze de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) te volgen. Hier kon ze haar passie voor sport verder verdiepen. In 2014 ging Hermina aan de slag bij sc Heerenveen. Als bewegingstrainer was ze destijds actief bij de C-jeugd. Eerst als vrijwilliger, daarna als collega. Fanatiek als zij was heeft Hermina in de jaren die volgden zichzelf steeds weer bijgeschoold en ervaring opgedaan om haar kennis verder uit te breiden. Ook kreeg zij steeds meer jeugdteams onder haar hoede. 

sc Heerenveen Vrouwen

In de laatste twee jaar heeft Hermina niet alleen haar expertise toegepast binnen de Akademy van sc Heerenveen, maar heeft ze ook haar volledige passie en toewijding gedeeld met het eerste elftal van de sc Heerenveen Vrouwen.

Onverwachte wending

Begin april 2023 kreeg haar leven echter een onverwachte wending. Hermina kreeg de diagnose longkanker. Ondanks deze moeilijke situatie bleef ze niet stilzitten. Ze nam de moedige beslissing om, ondanks haar ziekte, zich volledig te richten op het begeleiden van het vrouwenelftal. Dit was een bron van energie en motivatie voor haar. 

Op 22 maart 2024 is Hermina na een ziekbed van bijna een jaar overleden. Lieve Hermina, rust zacht. Wat heb je veel voor ons betekend en wat gaan we je missen.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar haar familie en naasten. Wij wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.