Invallers van Go Ahead Eagles doen sc Heerenveen de das om

17 februari 2024 22:55

sc Heerenveen heeft de mooie overwinning op Ajax geen passend vervolg kunnen geven. In het Abe Lenstra stadion was Go Ahead Eagles met 0-2 te sterk. Twee invallers waren goud waard voor de bezoekers: doelpuntenmakers Jakob Breum en Victor Edwardsen begonnen namelijk op de bank.

DSC 2071


Heerenveen was de betere ploeg in de eerste helft, maar wist dat niet uit te drukken in een voorsprong. Veelzeggend was dat Mickey van der Hart voor de pauze alleen zijn handen hoefde te gebruiken om de bal goed te leggen voor een aantal doeltrappen. De keeper kreeg geen enkel schot tussen de palen te verwerken. Aan de andere kant van het veld moest Jeffrey de Lange wel een aantal keer in actie komen. Simon Olsson en Pelle van Amersfoort deden een poging met een schot buiten het zestienmetergebied, terwijl Luuk Brouwers het probeerde met een inzet van dichtbij. Hij kreeg de bal na een voorzet van Mats Köhlert, maar het leverde geen goal op.

Met de brilstand op het scorebord werden de kleedkamers dus opgezocht voor de pauze. Tien minuten waren gespeeld na de pauze toen Van der Hart wel serieus in actie moest komen. Hij redde goed op een vrije trap, maar kon niet voorkomen dat Jakob Breum daarna scoorde. Kort daarna moest de keeper van Heerenveen nog twee keer in actie komen. Een schot van de rechterkant pakte hij goed en een inzet vanaf de andere kant eindigde ook bij hem in de handschoenen, waardoor het 0-1 bleef.

De Friezen probeerden wel om weer op gelijke hoogte te komen, maar de ploeg had moeite om tot grote kansen te komen. Het meeste gevaar kwam van Olsson, die het tweemaal probeerde. Ook debutant Loizos Loizou waagde een poging, maar het schot van de Cypriotische aanvaller ging naast. Waar het aan Friese zijde niet lukte om te scoren, deed de tegenstander dat in de absolute slotfase wel nog een keer via Victor Edvardsen. De punten gingen daardoor mee naar Deventer.


Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart; Braude, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Brouwers, Olsson; Nunnely (68. Loizou), Van Amersfoort, Sahraoui