Janneke Ennema schiet sc Heerenveen Vrouwen naar overwinning

11 maart 2024 14:19

sc Heerenveen Vrouwen heeft zaterdag de tweede competitiezege van het seizoen geboekt. De hekkensluiter won van Excelsior, dat een-na-laatste staat op de ranglijst. Janneke Ennema werd de matchwinner. Zij zorgde na ruim vijftig minuten spelen voor de enige treffer van de wedstrijd op aangeven van Jet van Beijeren.

DSC 7165


Het eerste gevaar van de wedstrijd was voor de bezoekers op Sportpark Skoatterwâld. Fenna Meijer maakte een sliding, waarna keepster Jasmijn Resink de bal oppakte. Volgens de scheidsrechter was het een terugspeelbal, waardoor Excelsior een indirecte vrije trap mocht nemen in het strafschopgebied. De bal ging echter naast. Heerenveen werd daarna twee keer gevaarlijk. Ennema schoot voorlangs na een goede pass van Van Beijeren en niet veel later raakte laatstgenoemde de lat met een mooi afstandsschot.

Zonder doelpunten werden de kleedkamers opgezocht voor de pauze. In de tweede helft lukte het de thuisploeg wel om te scoren. Na een mooie pass van Van Beijeren kon Ennema de bal aannemen en binnenschieten in minuut 54. Van Beijeren was daarna nog dicht bij een verdubbeling van de marge. Ze wipte de bal fraai over een verdediger heen, maar keepster Isa Pothof kon daarna een grotere achterstand voorkomen.

De laatste competitie-overwinning die de Friezinnen boekten, dateerde van november. Destijds werd Telstar verslagen. Nu was Excelsior dus aan de beurt, waardoor het verschil tussen beide ploegen nog maar één punt is in het voordeel van de Rotterdammers. Aankomende zondag staan de teams weer tegenover elkaar. Dan staat in Kralingen een plek in de halve finale van het bekertoernooi op het spel.