Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij sc Heerenveen

11 maart 2024 09:40

Kees van Wonderen vertrekt na het lopende seizoen als hoofdtrainer bij sc Heerenveen. Dit besluit is gezamenlijk genomen door de club en Van Wonderen, die sinds de zomer van 2022 aan het roer staat in Fryslân.

Kees Van Wonderen (1)


Algemeen directeur Ferry de Haan geeft aan: "We hebben recent met elkaar gezeten om te praten over de toekomst. Dit was een open en eerlijk gesprek waarbij we hebben geconcludeerd dat van beide kanten niet alle vinkjes op groen stonden om de samenwerking te verlengen."

"Ik wil echter wel benadrukken dat de samenwerking goed is geweest en dat dit ook nog altijd zo is. Tijdens zijn periode als hoofdtrainer heeft Kees zich altijd ingespannen om zowel op sportief vlak als in de verdere professionalisering rondom ons eerste elftal stappen te maken. Vorig seizoen was dit succesvol, wat resulteerde in een mooie achtste plaats. Ook dit seizoen zijn we nog in de race voor een play-offticket om Europees voetbal. Gezamenlijk blijven we keihard werken om dit seizoen succesvol af te sluiten."

Reactie Van Wonderen
Ook van Wonderen kijkt terug op twee leerzame jaren. "We zijn de afgelopen seizoenen bezig geweest met een proces waarbij we binnen de club de randvoorwaarden voor een topsportomgeving wilden implementeren en borgen. Ik denk dat we hier goede stappen hebben gemaakt. Bij mijn aanstelling heb ik gezegd dat we de ambitie hadden om binnen drie jaar structureel voor kwalificatie om de play-offs te spelen. Vorig seizoen zijn we daarin geslaagd en ook dit jaar hebben we nog alles om voor te spelen. Ik kijk dan ook terug op een mooie periode die ik dit seizoen samen met supporters, spelers en staf hoop te bekronen."