Kees van Wonderen wil 'vechtlust' en 'teamspirit' zien tegen koploper PSV

24 april 2024 16:46

Donderdagavond zit het Abe Lenstra stadion helemaal vol. Kees van Wonderen heeft zin in het affiche met PSV, dat afstevent op de landstitel. De trainer hoopt dat de pompeblêdenformatie het titelfeestje nog even uit kan stellen door een resultaat te pakken. Dat moet gebeuren zonder Osame Sahraoui aan de aftrap. De aanvaller is niet fit genoeg om in de basis te starten.

Van Wonderen


"Osame heeft nog steeds last van die tik die hij tegen FC Utrecht kreeg. Hij heeft gister een stukje mee kunnen trainen en vandaag weer een beetje meer. Hij zit erbij, maar het is nog niet optimaal. Hij gaat niet beginnen. Maar hij kan wel als invaller extra kwaliteit brengen", aldus Van Wonderen, die alleen Nathan Tjoe-A-On niet kan gebruiken. De gehuurde vleugelverdediger is met Indonesië Onder 23 actief op de Azië Cup. "Oliver Braude was nog even een twijfelgeval. Hij kreeg gisteren een tik op zijn knie, maar heeft vandaag kunnen trainen."

Het wordt donderdag een hele kluif om de Eindhovenaren te verslaan. De landskampioen verloor in competitieverband nog maar één keer. "Zij hebben meer kwaliteit, maar met teamspirit en vechtlust kun je een hoop compenseren", stelt de trainer. "PSV is een ploeg die met volle intensiteit speelt, die je vol onder druk kan zetten. Het gaat een mooie uitdaging worden tegen de toekomstige kampioen. Wij willen hun feestje nog even uitstellen, maar daarvoor moeten we het beste in onszelf naar boven halen."

Waar PSV het kampioenschap bijna niet meer kan ontgaan, moeten de Friezen alle zeilen bijzetten om in het linkerrijtje te komen. "De play-offs is echt ons doel. Het leeft in de groep. Je merkt aan de manier van trainen dat iedereen nog gefocust is", zegt de coach, die deze week Isaiah Ahmed van de Onder 21 mee liet trainen. Hij zit donderdag niet bij de selectie, maar maakte wel indruk op Van Wonderen en de spelers. "Hij is jong en komt er echt aan. Het is een centrale middenvelder, een grote jongen. De andere voetballers erkennen zijn kwaliteit. Dat is een mooi compliment voor hem."