Om Utens: Azië Cup-avontuur van Hussein Ali voorbij

30 januari 2024 14:33

Hussein Ali heeft zijn koffers gepakt voor de Azië Cup in Qatar. Hier lees je alles wat de rechtsback van sc Heerenveen, die voorafgaand aan het toernooi vier interlands heeft gespeeld, meemaakt tijdens het eindtoernooi.

Hussein Ali 2

Dinsdag 30 januari, 14.30 uur:

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Hussein Ali (@husseinali.15)

Maandag 29 januari, 14.32 uur:

Het Azië Cup-avontuur is voorbij voor Hussein Ali en zijn ploeggenoten. Jordanië was met 2-3 te sterk. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Irak op achterstand door Yazan Al-Naimat, maar wist dat in de tweede helft om te draaien. Ali was in beide helften dichtbij een treffer met een schot, maar de bal ging er niet in. Eén ging naast en de ander werd gekeerd door de doelman.

Saad Natiq en Aymen Hussein lukte het wel om een goal te maken. Laatstgenoemde kreeg na zijn doelpunt zijn tweede gele kaart, waardoor Irak een kwartier vol moest houden met tien man. Dat lukte niet, want in de blessuretijd wist Jordanië nog tweemaal te scoren. Yazan Alarab zorgde voor de gelijkmaker, waarna Nizar Mahmoud Al-Rashdan een minuut later de winnende goal maakte.

Maandag 29 januari, 12.00 uur:
Hussein Ali mag zich vandaag weer laten zien. In de knock-outfase van de Azië Cup is Jordanië de tegenstander. De rechtsback van sc Heerenveen begint in de basis om 12.30 uur.

Een bericht gedeeld door Iraq National Team (@iraqnt_en)

Vrijdag 26 januari, 9.07 uur:
De volgende tegenstander van Irak is bekend. Ali en zijn ploeggenoten nemen het aankomende maandag om 12.30 uur op tegen Jordanië. Die ploeg werd derde in groep E met vier punten. Bahrein was met 0-1 te sterk, Zuid-Korea werd op een 2-2 gelijkspel gehouden en Maleisië werd met 0-4 verslagen.

Een bericht gedeeld door 433 (@433)

Woensdag 24 januari, 14.37 uur:
Ongeslagen is Irak door naar de knock-outfase van de Azië Cup. Woensdagmiddag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vietnam wisten Ali en zijn ploeggenoten al dat ze sowieso doorwaren. De rechtsback van sc Heerenveen zag vanaf de bank zijn ploeggenoten met 3-2 winnen in de slotfase.

In de eerste helft maakte Bùi Hoàng Việt Anh de openingstreffer voor Vietnam, dat vlak voor de pauze met tien man verder moest. Khuat van Khang kreeg in de blessuretijd een rode kaart. Irak kwam in de tweede helft op voorsprong door doelpunten van Rebin Sulaka en Aymen Hussein. Laatstgenoemde kreeg een grote kans om er 3-1 van te maken, maar zijn inzet eindigde op het aluminium. Het bleek een misser met gevolgen, want in de slotfase werd het nog gelijk. Quang Hải Nguyễn zorgde voor de gelijkmaker.

Toch waren de drie punten uiteindelijk voor Irak. In de allerlaatste secondes van de wedstrijd, toen er al meer dan honderd minuten gespeeld waren, zorgde Aymen Hussein met een strafschop alsnog voor de zege.

Lrruua79

Woensdag 24 januari, 12.30 uur:

De laatste groepswedstrijd van Irak is begonnen. Hussein Ali zit op de bank bij de ploeg die al zeker is van de volgende ronde door twee overwinningen. Tegenstander Vietnam is nog puntloos dit toernooi.

Vrijdag 19 januari, 16.00 uur:
Zes punten na twee wedstrijden! Hussein Ali en zijn landgenoten hebben ook van Japan, de favoriet in de poule, gewonnen tijdens de Azië Cup. Na negentig minuten stond een 2-1 stand op het scorebord. Al na vijf minuten maakte Aymen Hussein de openingstreffer, waarna hij de marge in de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde. Na ongeveer een uur leek Japan de kans te krijgen om terug te komen in de wedstrijd via een strafschop, maar de VAR zette daar een streep door. In de blessuretijd werd het nog 2-1 door Liverpool-speler Wataru Endu, maar de punten waren voor Irak. De rechtsback van sc Heerenveen werd in de rust gewisseld.

Vrijdag 19 januari, 11.55 uur:
Het is matchday nummer twee voor Ali! Om 12.30 uur Nederlandse tijd wordt gespeeld tegen Japan. De rechtsback staat wederom in de basis. Waar hij dat tijdens de eerste wedstrijd deed in een viermansdefensie, kiest de bondscoach nu voor een laatste linie met vijf spelers.

Dinsdag 16 januari, 9.05 uur:

Maandag 15 januari, 19.10 uur:
Hussein Ali en zijn landgenoten zijn met een overwinning begonnen aan de Azië Cup. Indonesië werd met 1-3 verslagen. Al na zeventien minuten maakte Mohanad Ali de openingstreffer, waarna het in minuut 37 gelijk werd. Toch gingen de Irakezen nog met een voorsprong de rust in. In de zevende minuut van de blessuretijd was Osama Rashid de gevierde man. Na de pauze zag de rechtsback van sc Heerenveen, die de hele wedstrijd speelde, ook Aymen Hussein nog scoren.

Maandag 15 januari, 9.33 uur:
De Azië Cup gaat vandaag echt beginnen voor Ali. Om half vier Nederlandse tijd wordt er afgetrapt in Qatar tussen Irak en Indonesië.

Donderdag 11 januari, 20.00 uur:
Het Azië Cup-toernooi staat op het punt van beginnen voor Ali en zijn landgenoten. De nationale ploeg van Irak is vandaag afgereisd naar Doha in Qatar. Maandag staat de eerste wedstrijd op het programma tegen Indonesië.

Zaterdag 6 januari, 18.11 uur:

Zaterdag 6 januari, 18.00 uur:

Hussein Ali en zijn landgenoten hebben vandaag een oefenwedstrijd gespeeld als voorbereiding op de Azië Cup. Er werd gespeeld tegen Zuid-Korea. Jae-Sung Lee maakte in de veertigste minuut de enige treffer van de wedstrijd.

Vrijdag 5 januari, 14.50 uur:

Woensdag 3 januari, 13.57 uur:
De voorbereiding voor Ali en zijn landgenoten is begonnen.

Een bericht gedeeld door الاتحاد العراقي لكرة القدم (@iraq.ifa)

Dinsdag 2 januari, 11.30 uur:
Ali speelt drie wedstrijden in de groepsfase van de Azië Cup. Indonesië, Japan en Vietnam zijn de tegenstanders van Irak. De nummers één en twee uit elke poule gaan sowieso door, maar ook de vier beste nummers drie mogen naar de knock-outfase. De Irakezen zullen met vertrouwen aan het toernooi beginnen. In november werd namelijk nog gespeeld tegen Vietnam en Indonesië. Beide duels leverden toen een zege op.

Lqw6es2i

Dinsdag 2 januari, 11.11 uur:

De spelers van sc Heerenveen beginnen op dinsdag 2 januari aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar één speler heeft een ander programma: Hussein Ali gaat namelijk met de nationale ploeg van Irak op pad. Het land doet mee aan de Azië Cup. Op 6 januari wordt een oefenwedstrijd gespeeld tegen Zuid-Korea, waarna het toernooi negen dagen later van start gaat voor de rechtsback en zijn landgenoten.

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen (@scheerenveenofficial)