Om Utens: Hussein Ali maakt wereldgoal bij ongeslagen Irak

Het Eredivisieseizoen is al even klaar, maar nog niet alle spelers kunnen hun voetbalschoenen voor een paar weken aan de kant zetten. Er is namelijk nog een interlandperiode voor Simon Olsson, Oliver Braude, Ion Nicolaescu, Hussein Ali en Pawel Bochniezicz. Volg hier de verrichtingen van de Heerenveners.

Hussein Ali 2

Alle resultaten op een rijtje:

Lxbi0ycl

11 juni, 22.12 uur:
Hussein Ali heeft vanavond op heerlijke wijze gescoord voor het nationale team van Irak. De verdediger van sc Heerenveen zorgde met een geweldige streep voor de openingstreffer tegen Vietnam. Het duel eindigde uiteindelijk in een 3-1 overwinning.

Irak was al zeker van groepswinst in de WK-kwalificatie, maar had toch nog iets om voor te spelen. Bij een zege zou de ploeg foutloos zijn in de poule, waarin ook Indonesië en de Filipijnen zaten. Dat doel werd dus gehaald, met dank aan Ali. Hij scoorde na dik tien minuten. Twintig minuten voor tijd werd het 2-0 door Ali Jasim, waarna Tuan Hai Pham de spanning nog wel even terugbracht. Toen in de blessuretijd de 3-1 gemaakt werd door Aymen Hussein, was de spanning verdwenen.

11 juni, 20.03 uur:
Ion Nicolaescu mag vakantie vieren. Zijn laatste wedstrijd van het seizoen was er een om snel te vergeten: Moldavië verloor met 0-4 van Oekraïne. De spits van sc Heerenveen begon in de basis en werd na een uur spelen naar de kant gehaald. Toen hij gewisseld werd, stond de eindstand al op het scorebord.

8 juni, 20.05 uur:
Simon Olsson heeft vandaag negentig minuten moeten toekijken bij de oefenwedstrijd tussen Zweden en Servië. De middenvelder begon eerder deze week nog in de basis tegen Denemarken, toen hij na een helft gewisseld werd. Nu kwam hij dus helemaal niet in actie tijdens de 0-3 nederlaag.

8 juni, 20.04 uur:
Ion Nicolaescu nam het vandaag op tegen Loizos Loizou. De spits trok met zijn elftal aan het langste eind: Moldavië won met 3-2 van Cyprus. Toen de topscorer aller tijden van de nationale ploeg in minuut 77 naar de kant ging, stond er een 2-2 tussenstand op het scorebord. Een minuut na zijn wissel werd het 3-2. Loizou speelde ruim vijftig minuten mee.

7 juni, 23.59 uur
Geen mooi nieuws voor Pawel Bochniewicz. De verdediger van sc Heerenveen kan op vakantie, want hij gaat niet met Polen naar het Europees kampioenschap. Hij zat al in de voorlopige selectie, maar er moesten nog een aantal spelers afvallen. De eerste wedstrijd van het toernooi had een bijzondere voor hem kunnen zijn, aangezien Nederland de tegenstander is.

7 juni, 22.37 uur:
Pawel Bochniewicz zag zijn landgenoten vanavond met 3-1 winnen van Oekraïne. De verdediger van sc Heerenveen zat negentig minuten op de bank bij Polen, waar ook FC Barcelona-aanvaller Robert Lewandowski en Juventus-keeper Wojciech Szczęsny vanaf de zijlijn toe moesten kijken. De spits kwam nog wel binnen de lijnen na een uur spelen, maar toen stond de eindstand al op het scorebord. Alle doelpunten vielen voor rust.

6 juni, 21.00 uur:
Oliver Braude kan genieten van een welverdiende vakantie. De rechtsback brak dit seizoen door in Friesland en speelde de laatste wedstrijd van het seizoen met Noorwegen Onder 21. Hij eindigde met negentig minuten in de benen én veel doelpunten; tegen Denemarken werd het 3-3. Bryan Fiabema zette de Noren na drie minuten al op voorsprong. Bij rust keek de ploeg echter tegen een achterstand aan. Na de pauze draaiden Sivert Mannsverk en Joel Mvuka het om in een nieuwe voorsprong, maar de laatste treffer kwam van de Denen.

6 juni, 13.19 uur:
Hussein Ali heeft gewonnen van Thom Haye en Nathan Tjoe-A-On, die onlangs afscheid namen van sc Heerenveen. Irak was met 0-2 te sterk voor Indonesië. De vleugelverdediger van sc Heerenveen pakte in de zesde minuut een gele kaart, maar maakte toch de negentig minuten vol. Hij zag Aymen Hussein vanaf de strafschopstip de openingstreffer maken en Ali Jasim twee minuten voor tijd de eindstand op het scorebord zetten.

5 juni, 21.13 uur:
Simon Olsson heeft zijn derde interland voor Zweden gespeeld. In de vorige interlandperiode debuteerde hij en had hij zijn eerste basisplaats en ook nu mocht hij starten. De middenvelder van sc Heerenveen speelde één helft mee. Toen hij achterbleef in de kleedkamer was de stand 1-1. Uiteindelijk won buurland Denemarken met 2-1.