Punt voelt als nederlaag: sc Heerenveen mist grote kansen in slotfase

03 mei 2024 22:08

sc Heerenveen speelde gelijk tegen Almere City FC (1-1), maar het voelde als een nederlaag. In de slotfase kreeg de pompeblêdenformatie namelijk enorme kansen om de drie punten mee naar Friesland te nemen. Het enige doelpunt kwam echter van Osame Sahraoui en dat was niet genoeg voor de volle buit.

DSC 7875


Andries Noppert keerde vrijdagavond na een reserverol terug in de basis van sc Heerenveen. De doelman was in de eerste helft vooral toeschouwer in het Yanmar Stadion, want hij hoefde geen redding te verrichten. Almere begon wel een stuk beter dan de bezoekers uit Friesland, maar echt uitgespeelde kansen leverde het niet op. De thuisploeg probeerde het wel een aantal keer van afstand, maar al die pogingen gingen naast en over.

Heerenveen kon daar ook weinig tegenoverstellen. De meeste dreiging kwam van Osame Sahraoui. Na goed doorkoppen van Pelle van Amersfoort kwam de bal bij de Noor terecht in minuut 27, maar zijn schot werd gekeerd door een Almeers been. Drie minuten later was het oud-Heerenvener Hamdi Akujobi die de dribbelaar in de weg stond bij een doelpoging. Yoann Cathline werd namens de thuisclub nog een keer gevaarlijk met een schot dat naast ging, maar de ruststand was een goede afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Aan het begin van de tweede helft moest Noppert zich al snel gewonnen geven. Heerenveen raakte de bal rond het strafschopgebied kwijt, waar Kornelius Hansen van profiteerde. Syb van Ottele, die in de basis de voorkeur kreeg boven Pawel Bochniewicz, kreeg niet veel later een kans op de gelijkmaker. Uit een corner miste zijn inzet kracht, waardoor Nordin Bakker kon redden. Noppert deed dat aan de andere kant tweemaal. Hij stak een stokje voor de 2-0 van de thuisploeg toen Thomas Robinet voor hem opdook. De sluitpost liet zich een kwartier voor tijd nogmaals van zijn goede kant zien. Stije Resink zijn poging ging richting de hoek, maar hij kon ‘m nog pakken.

De reddingen van de Fries bleken goud waard, want Sahraoui kon daardoor in de tachtigste minuut de gelijkmaker binnenwerken. Hij kreeg nog geen minuut later een kans om de ploeg zelfs op voorsprong te zetten, maar dat schot ging hoog over. Heerenveen bleef jagen op de winst. Thom Haye had nog een uitgelezen kans vanaf de strafschopstip, maar hij miste. Walemark kon in de laatste seconde van het duel een kopbal ook niet binnenwerken. Daardoor bleef het gelijk.


Opstelling sc Heerenveen:
Noppert; Braude (90. Bochniewicz), Van Beek, Van Ottele, Köhlert; Haye, Brouwers, Olsson (57. Walemark); Nunnely (70. Van Ee), Van Amersfoort (70. Nicolaescu), Sahraoui