Reserves sc Heerenveen spelen gelijk tegen FC Twente-wissels: Karlsbakk scoort

20 februari 2024 15:34

De wisselspelers van sc Heerenveen hebben dinsdagmiddag een oefenwedstrijd gelijkgespeeld tegen de reserves van FC Twente. Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord. Daniel Karlsbakk maakte in de eerste helft de Friese goal, op aangeven van winteraanwinst Loizos Loizou. De spelers die afgelopen weekend speelden én de geblesseerde Ion Nicolaescu zaten op de tribune en zagen Jort Ribbers in de tweede helft de gelijkmaker binnenwerken.

DSC 8504

De eerste echte kans van de wedstrijd was voor Myron Boadu, die de rest van de wedstrijd goed werd verdedigd door Denzel Hall. Na een pass van Naci Ünüvar schoot de spits de bal over het doel. Na een halfuur spelen kreeg Mathias Kjølø bijna een kans na een voorzet van Anass Salah-Eddine, maar hij kwam niet tot een schot.

Namens Heerenveen zorgde Loizos voor dreiging. Een schot op doel leverde het echter niet op, want de bal werd gekeerd door een tegenstander. In minuut 35 was de Cyprioot wel betrokken bij een doelpunt. Espen van Ee kreeg de bal op het middenveld cadeau van FC Twente, speelde hem naar de buitenspeler en die gaf de bal op zijn beurt aan Karlsbakk. De spits bleef koel en schoot de bal binnen. Het was meteen de ruststand.

Na de pauze kwamen beide teams niet tot veel uitgespeelde kansen. Syb van Ottele probeerde het na ruim vijftig minuten met een afstandsschot vanaf eigen helft, maar zijn schot was niet hoog genoeg. Karlsbakk werd ongeveer tien minuten later van scoren afgehouden middels een overtreding. De aanvaller sprintte zijn tegenstander voorbij, maar die hield hem vervolgens vast. Niet veel later was het gelijk. Jort Ribbers scoorde na een goed uitgespeelde aanval van dichtbij.

Bekijk hier de samenvatting:

Opstelling sc Heerenveen: Noppert (60. Bekkema); Ali (70. Oostra), Hall, Nunumete, Tjoe-a-on (70. Van der Plaat); Van Ottele (70. Rallis), Van Ee, Tahiri; Loizou (70. Witteveen), Karlsbakk (70. Ismaïl), Webster