Robin van Persie nieuwe hoofdtrainer sc Heerenveen

17 mei 2024 10:45

sc Heerenveen heeft Robin van Persie aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 40-jarige trainer tekent een contract dat hem voor twee seizoenen aan de club verbindt. Het wordt de eerste klus als hoofdtrainer voor de 'topscorer aller tijden' van Oranje.

Persfoto Robin Van Persie


Vanaf aankomende zomer staat Van Persie aan het roer in Fryslân. De oud-spits van Feyenoord, Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe stopte in 2019 als voetballer. Na zijn carrière als speler ging Van Persie bij Feyenoord aan de slag als specialisten- en jeugdtrainer. Daar was hij het afgelopen seizoen eindverantwoordelijk voor Feyenoord O18. Bij sc Heerenveen treft Van Persie met algemeen directeur Ferry de Haan een oude bekende. De twee waren teamgenoten toen Feyenoord in 2002 de UEFA Cup won.

Reactie Ferry de Haan
Ferry de Haan is erg blij met de overeenkomst tussen sc Heerenveen en Van Persie. De Haan raakte tijdens de eerste gesprekken onder de indruk van Van Persie's visie als trainer. De Haan: "Hoewel Robin aan het begin van zijn loopbaan als hoofdtrainer staat, wist hij ons direct te overtuigen. Het is een ambitieuze, bevlogen en leergierige trainer. Ik denk dat hij heel goed weet hoe hij een groep moet raken, kan enthousiasmeren en motiveren. Ook heeft hij een duidelijke visie op de individuele ontwikkeling van spelers zowel in de teamtrainingen als ook in de individuele begeleiding."

Reactie Robin van Persie
Van Persie zelf kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging bij sc Heerenveen. Ook hij is enthousiast over de gesprekken die hij met de club heeft gehad en voelt zich gesteund door het vertrouwen van de clubleiding. "Het trainersvak is veelomvattend en uitdagend, en ik beoefen het met veel passie en plezier. Ik wil graag mijn ontwikkeling voortzetten en de rol van hoofdtrainer sluit perfect aan bij dat streven. Ik ben dan ook verheugd met de kans die sc Heerenveen mij biedt. sc Heerenveen is een hele mooie eredivisieclub met een rijke traditie en trouwe achterban. Het is een fantastische uitdaging om hier als hoofdtrainer bij te mogen dragen aan de sportieve ambities en ontwikkeling van de club."

Technische staf
In het kielzog van Robin van Persie maakt ook Brian Pinas de overstap naar Fryslân. Pinas gaat Van Persie samen met Paul Simonis, Henk Brugge en keeperstrainer Ruud Hesp assisteren. Daarnaast komen ook Nico Romeijn (specialist development coach) en Yöri Bosschaart (video-analist) over van Feyenoord. Romeijn zal vanuit zijn rol een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de trainers.

Robin van Persie wordt op dinsdag 21 mei gepresenteerd bij sc Heerenveen.