sc Heerenveen - FC Utrecht in teken van KiKa: club speelt in speciaal tenue

04 april 2024 14:30

Aanstaande zondag staat sc Heerenveen – FC Utrecht (aftrap: 20.00 uur) in het teken van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Daarom wordt in samenwerking met hoofdsponsor Ausnutria het pompeblêden-tricot opnieuw ingeruild voor een speciaal KiKa-tenue om zo aandacht te vragen en geld op te halen voor de strijd tegen kinderkanker. Ook Effektief, MASCOT Workwear en Veolia staan hun plaats op het tenue af.

DSC02572 4


Na meerdere geslaagde acties van voorgaande jaren wil sc Heerenveen ook dit seizoen iets unieks doen voor de stichting. Daarom speelt de club zondag opnieuw in een speciaal tenue voor KiKa. Waar vorig seizoen werd gekozen voor een oranje shirt, is dat ditmaal een wit tenue geworden. Om het nog specialer te maken, zullen op de achterkant niet de gebruikelijke spelersnamen te zien zijn. Op de rug staan namen van kinderen die in aanraking zijn gekomen met kanker. Enkele namen van kinderen komen uit de directe omgeving van spelers uit de selectie.

Ook de naam van Jelmar pronkt zondag op de achterkant van het shirt. In februari vorig jaar kreeg Jelmar (11) uit Heerenveen te horen dat hij een hersentumor heeft. Kinderen die gediagnosticeerd worden met kanker ontvangen tijdens hun behandeling een zogenaamde Kanjerketting. Jelmar heeft momenteel een ketting met meer dan 200 kralen, waarbij elke kraal symbool staat voor een ondergane behandeling. Ondanks het zware traject van behandelingen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht gaat het naar omstandigheden goed met hem. En dus wilde Jelmar zelf ook iets extra's doen voor onderzoek naar kanker bij kinderen. Daarom besloot hij in december samen met zijn broertje Timo (8) een Korte broekenactie op te zetten bij hun op school. Ook de selectie van sc Heerenveen kwam langs, uiteraard in korte broek. Met de actie werd ruim 18.000 euro opgehaald. 


Veiling, losse verkoop shirts en collecte

Om geld op te halen voor KiKa wordt er zondag rondom de wedstrijd gecollecteerd. Daarnaast worden de wedstrijd gedragen shirts na het weekend geveild en zijn de speciale shirts ook in beperkte oplage te koop in de Feanstore vanaf 4 april. De opbrengst gaat naar KiKa, waarmee de stichting nieuw wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker kan financieren. Gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Wil je doneren voor KiKa? Dat kan op www.steunkika.nl