sc Heerenveen gaat van achterstand naar applaus tegen FC Twente

03 april 2024 23:15

Het ene gelijkspel is het andere niet. Waar afgelopen weekend teleurstelling overheerste na de puntendeling met RKC Waalwijk, werd nu luid geapplaudisseerd voor sc Heerenveen. De ploeg speelde met 3-3 gelijk tegen FC Twente. Wat extra knap was, was dat de manschappen van Kees van Wonderen al snel tegen een achterstand van twee treffers aankeken.

DSC 0560

Het was de dertiende minuut van de wedstrijd toen de handen van de spelers naar het hoofd gingen. Ze baalden. FC Twente was net op 0-2 gekomen. Ricky van Wolfswinkel zette de bezoekers na elf minuten op voorsprong met een schot in de verre hoek na een snelle omschakeling en Daan Rots verdubbelde de marge niet veel later. Zijn schot ging via de binnenkant van de paal over de lijn. Het leek nog een heel lange avond te worden voor de supporters in de thuisvakken, maar voor ze het wisten floot de scheidsrechter voor de pauze.

Na een klein kwart van de wedstrijd zorgde Ion Nicolaescu, die zijn eerste minuten maakte voor de pompeblêdenformatie na een langdurige blessure, voor de aansluitingstreffer. Hij reageerde het meest alert in het strafschopgebied en kopte de bal tegen het net. Het zorgde voor nieuw vertrouwen, maar Heerenveen slaagde er niet in om daarna door te drukken. Na ruim een halfuur werd de hoop op een resultaat weer de kop ingedrukt toen Robin Pröpper bij een corner de bal langs Mickey van der Hart werkte. Ook nu bleek de wedstrijd nog niet gespeeld te zijn. Osame Sahraoui, die daarvoor ook al een aantal keer langs de Twentenaren glipte, scoorde de 2-3. Een prachtig afstandsschot was onhoudbaar voor Lars Unnerstall.

Aan het begin van de tweede helft kwamen Pelle van Amersfoort en Patrik Walemark binnen de lijnen. Niet de aanvallers, maar middenvelder Thom Haye zorgde voor de gelijkmaker. Vanaf de strafschopstip maakte hij de 3-3 na ongeveer een uur spelen. FC Twente zette daarna een tandje bij om opnieuw op voorsprong te komen. De Tukkers drongen aan, wat in minuut 72 leidde tot een uitstekende redding van Mickey van der Hart. De doelman kon ingrijpen bij een inzet van Sem Steijn. Vier minuten voor tijd was Younes Taha ook nog dichtbij, maar zijn inzet belandde in het zijnet. Daardoor bleef het gelijk.

Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart; Braude, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye (84. Van Ottele), Van Ee (75. Webster), Olsson; Loizou (45. Walemark), Nicolaescu (45. Van Amersfoort), Sahraoui (75. Nunnely)