sc Heerenveen geeft voorsprong twee keer weg: punt tegen Fortuna

03 februari 2024 20:47

sc Heerenveen heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan het uitduel met Fortuna Sittard. Het werd 3-3. Voor de zesde Eredivisiewedstrijd op rij kreeg de ploeg van Kees van Wonderen minimaal twee doelpunten tegen, wat ervoor zorgde dat twee keer een voorsprong werd weggegeven. Osame Sahraoui zorgde voor de openingstreffer en de andere Friese goals kwamen op naam van Luuk Brouwers.

DSC 4845

Fortuna Sittard kreeg in eigen huis tot vanavond slechts negen doelpunten tegen, maar de Friezen kwamen al binnen het halfuur tot twee treffers. In de negentiende minuut opende Osame Sahraoui de score met een goed schot, na een combinatie met Patrik Walemark. Vijf minuten later zorgde Luuk Brouwers er met een knal voor dat de marge verdubbeld werd. Een afvallende bal kwam bij hem terecht en de middenvelder besloot meteen uit te halen. Met succes.

De voorsprong was verdiend, want in het eerste kwartier hadden de bezoekers ook al twee kansen gehad via Brouwers en Pelle van Amersfoort. Die werden beide gekeerd door Michael Verrips, maar daarna moest hij zich dus tweemaal gewonnen geven. Aan de andere kant van het veld had Mickey van der Hart na dertig minuten spelen ook geen antwoord op een inzet van Justin Lonwijk, maar hij zag de bal op de lat belanden. Daardoor ging Heerenveen met een voorsprong de rust in.

Aan het begin van de tweede helft kon de keeper van de Friezen zich wel onderscheiden. Met zijn voet kon hij een inzet van Kaj Sierhuis keren, die net wel of net geen buitenspel stond. Na bijna een uur spelen kwam Fortuna alsnog terug in de wedstrijd. Alen Halilovic maakte de aansluitingstreffer vanaf de strafschopstip, waarna een paar minuten later ook de gelijkmaker tegen de touwen ging. Rodrigo Guth kopte raak.

Heerenveen had het moeilijk, maar kwam toch weer op voorsprong. Brouwers was met nog bijna twintig minuten te gaan het eindstation van een geweldige aanval over meerdere schijven, waardoor het 2-3 stond. Kort daarna volgde wederom een mooi moment. Van Wonderen liet namelijk een nieuwkomer debuteren: Amir Ismaïl, die de jeugdopleiding doorliep, mocht zijn eerste minuten maken in de hoofdmacht. Hij stond net binnen de lijnen toen Fortuna voor de tweede keer deze avond gelijkmaakte. Halilovic scoorde, waardoor beide teams een punt overhielden aan het duel.

Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart; Braude (90. Ali), Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Van Ottele (78. Tahiri), Brouwers, Olsson (64. Haye); Walemark (64. Nunnely), Van Amersfoort (78. Ismaïl), Sahraoui