sc Heerenveen haalt keeper en vier nieuwe spelers voor Akademy

21 juni 2024 10:00

sc Heerenveen is bezig om de selecties voor de Akademy te versterken. Miro Perrier, Jonas Veltman, Damjan Krstov, Dimas van der Heide en keeper Jayden Bregita spelen na de zomer in de jeugdopleiding van de Friese club.

SKW

'Leergierige' Miro Perrier
Miro Perrier komt over van het Onder 15-team van de Amsterdamse voetbalclub SDZ. "Miro is een linksbenige verdediger die al vroeg in het seizoen is opgevallen, maar vooral in de laatste fase van het seizoen zich enorm heeft ontwikkeld", vertelt Nick Vermast, coördinator jeugdscouting. "Ondanks dat hij op de radar is gekomen als linksback gaan wij met hem een ontwikkeltraject aan als linker centrale verdediger. Miro is een leergierige jongen die zichzelf durft uit te dagen, waardoor wij er alle vertrouwen in hebben dat hij zich deze positie snel eigen maakt."

'Uitzondering' Jonas Veltman
De zeventienjarige aanvallende middenvelder Jonas Veltman, die Friese roots heeft, wordt door Nick Vermast gezien als 'buitenkansje'. Hij speelde dit seizoen bij Ajax. "Je hebt van die uitzonderingen tussen de uitstromers bij de grotere clubs die je graag wilt toevoegen aan je selectie. Hij is een rechtsbenige middenvelder die meerdere keren bij het Nederlands elftal voor Future spelers heeft meegedaan. Hij beschikt over de technische kwaliteiten, maar ook over een fantastisch karakter."

Middenvelder Damjan Krstov
Verdedigende middenvelder Damjan Krstov komt over van Ajax Onder 14. "Hij leest het spel goed waardoor hij goed de ruimtes kan verdedigen met intercepties tot gevolg. Bovendien is hij fel in de duels", vertelt Vermast. "Hij kan goed positie kiezen om aanspeelbaar te zijn. Eenmaal aan de bal komen zijn technische vaardigheden naar boven. Damjan heeft goede eerste aannames en denkt vooruit, maar hij is bovenal een harde werker."

Dimas van der Heide verruilt Amerika voor Heerenveen
De zeventienjarige Dimas van der Heide speelde dit seizoen bij FC Cincinnati, maar is na de zomer in Fryslân actief. Vermast omschrijft de linksbenige centrale verdediger als 'fysiek sterk'. "Dimas heeft vanwege zijn studie nu een aantal jaar in Amerika gespeeld en wilde graag terug naar Nederland. Met Heerenveen als vervolgstap in zijn carrière voelde het als thuiskomen aangezien hij Friese roots heeft. Aan de bal straalt hij rust uit en durft hij vooruit te spelen."

 

Jayden Bregita
Keeper Jayden Bregita verruild het Amsterdamse DTA-Fornius Onder 18 voor de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Wim Reckers, keeperstrainer van de Akademy, is positief over de nieuwkomer. "Hij is goed in de passing, sterk in de één-tegen-één-duels en hij heeft een prima reactievermogen. Daarnaast is hij bereid om veel te investeren in zijn ontwikkeling."