sc Heerenveen haalt Mateja Milovanovic

11 juli 2024 12:10

Mateja Milovanovic zet zijn carrière voort bij sc Heerenveen. De 20-jarige verdediger komt transfervrij over van Ajax en tekent een contract voor twee seizoenen.

Persfoto Mateja Milovanovic


De geboren Vlaardinger met Servische roots begon zijn jeugdopleiding bij Sparta. Op veertienjarige leeftijd maakte Milovanovic de overstap naar de opleiding van Ajax. In Amsterdam doorliep hij alle jeugdelftallen en debuteerde hij in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong Ajax. Tevens maakte hij zijn debuut voor Servië O19.

“Mateja is een linksbenige verdediger die zowel centraal achterin als op de linksbackpositie uit de voeten kan,” vertelt algemeen directeur Ferry de Haan. “Hij is een technisch vaardige speler die de linies goed kan verbinden. De afgelopen jaren heeft hij te maken gehad met blessureleed, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat hij zich met zijn talent bij ons verder kan ontwikkelen.”

Milovanovic is de vijfde versterking voor sc Heerenveen deze zomer. Eerder maakten Sam Kersten, Levi Smans, Danilo Al-Saed en Amara Condé al de overstap naar Fryslân.