sc Heerenveen klimt naar linkerrijtje door zege op PEC Zwolle

03 maart 2024 16:27

sc Heerenveen heeft de ruime overwinning van afgelopen weekend een goed vervolg gegeven. Waar FC Volendam toen met 0-4 werd verslagen, werd nu afgerekend met PEC Zwolle. Na negentig minuten stond er een 2-0 stand op het scorebord. Net als een week geleden hield Mickey van der Hart zijn doel dus schoon en scoorde Pelle van Amersfoort. De andere treffer kwam op naam van Anas Tahiri.

DSC 5392

Johnny Jansen gaf vrijdag al aan dat hij de nodige spelers miste tegen zijn oude club. Bij sc Heerenveen keerde Patrik Walemark juist terug in de basis na een blessure, maar er viel ook snel een basisspeler uit. Na een kwartier spelen ging Luuk Brouwers op het veld zitten na een sprint. Hij kon de wedstrijd niet meer hervatten en werd vervangen door Anas Tahiri.

Uitgerekend hij zette de Friezen vlak voor de pauze op voorsprong vanaf de strafschopstip. Het was een van de spaarzame hoogtepunten in de eerste helft, want beide ploegen hadden moeite om voor serieus gevaar te zorgen. Thom Haye probeerde het tweemaal met een afstandsschot, maar de grootste kans was voor Pelle van Amersfoort nadat Simon Olsson een bal vanaf de linkerkant slim liet lopen. De spits kon echter niet genoeg kracht achter zetten, waardoor keeper Mike Hauptmeijer de inzet kon keren.

Aan het begin van de tweede helft moest Mickey van der Hart in actie komen, maar hij kon het schot van Filip Krastev uit de onderhoek tikken. Ché Nunnely, die meteen na de pauze in het veld kwam, zorgde voor het eerste grote gevaar namens de thuisploeg na een goede loopactie in de diepte. Een deel van het publiek begon al met juichen, maar de bal ging aan de verkeerde kant van de paal tegen het net aan. In minuut 67 werd de marge alsnog verdubbeld door Van Amersfoort. Hij stifte de bal beheerst langs Hauptmeijer. Na die treffer was het Zwolse verzet gebroken, maar ook Heerenveen kon nog weinig gevaar stichten. Daardoor bleef het bij 2-0. De ploeg van Kees van Wonderen klimt daardoor naar het linkerrijtje.

Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart; Braude, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Brouwers (15. Tahiri (83. Van Ottele)), Olsson; Walemark (45. Nunnely), Van Amersfoort, Sahraoui (83. Karlsbakk)