sc Heerenveen Vrouwen boekt derde competitiezege op een rij

15 april 2024 11:05

sc Heerenveen Vrouwen heeft zondagmiddag de derde competitie-overwinning op rij geboekt. Waar in de vorige speelronde Ajax werd verslagen, delfde nu ADO Den Haag het onderspit. In de Hofstad zorgde Jet van Beijeren vanuit een uitstekend omschakelmoment voor de enige treffer van de wedstrijd: 0-1.

240414AB17018

ADO was in eigen huis de betere ploeg en dicteerde de wedstrijd, wat resulteerde in een eenzijdige eerste helft. De bezoekers moesten vooral tegenhouden. Lobke Loonen had twee kopkansen, Shanique Dessing kreeg een mogelijkheid en Manon van Raay zag een doelpunt afgekeurd worden omdat ploeggenoot Lysanne van der Wal hinderlijk buitenspel stond. Daardoor stond het bij de pauze nog 0-0.

In de tweede helft kwamen de Friezen op voorsprong. Jet van Beijeren scoorde tien minuten na de rust, na een prachtige opening van Dewi Snippe. In de zestigste minuut kreeg Heerenveen een tweede kans, maar Chantal Schouwstra kon de bal niet binnenwerken. Ook Hester Algra lukte het niet om de marge te verdubbelen, nadat ze goed voor een verdedigster kroop van de thuisploeg. ze probeerde de bal daarna over de keeper te werken, maar de poging ging naast.

Omdat het verschil in doelpunten maar één bleef, probeerde ADO in de slotfase op gelijke hoogte te komen met een offensief. Jasmijn Resink hield haar doel echter schoon. Chloé vande Velde was dichtbij met een indraaiende voorzet, Loonen miste een kopkans en Iris Remmers zag een inzet gekeerd worden door de keeper van Heerenveen. Daardoor gingen de punten mee naar Friesland.

Foto's: KNVB.