sc Heerenveen Vrouwen pakt punt op Sportpark Skoatterwâld

05 februari 2024 12:10

sc Heerenveen Vrouwen heeft dit weekend een punt gepakt tegen FC Utrecht. Een knap resultaat, aangezien Hans Schrijver drie speelsters miste. Hester Algra was op pad met de Oranje Leeuwinnen Onder 17, terwijl Merel Bormans en Demi Werther ontbraken wegens ziekte. Desondanks werd de nummer zes van de competitie op 0-0 gehouden.

DSC 6958

Na zes minuten moest Jasmijn Resink voor het eerst in actie komen. De keepster, die uiteindelijk uitgeroepen werd tot vrouw van de wedstrijd, greep prima in bij een inzet van Joni Paliama. Zij kreeg de kans nadat Heerenveen de bal verspeelde in de opbouw. Na iets meer dan een kwartier spelen werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Een voorzet van Ana Nassette vloog bijna het doel in, maar Febe Copier kon nog net redding brengen.

In de tweede helft waren de eerste kansen voor de Domstedelingen. Sophie Cobussen kopte de bal op doel en Liza van der Most probeerde het met een schot, maar Resink kon beide keren een tegendoelpunt voorkomen. Zij zag hoe haar collega aan de andere kant van het veld ook tweemaal een tegentreffer voorkwam. In minuut 81 probeerde Dewi Snippe de keepster te verschalken met een schot in de korte hoek en Lisanne Dik deed nog een poging met een afstandsschot. Beide kansen gingen er niet in, waardoor de punten gedeeld werden.