sc Heerenveen Vrouwen speelt voor derde keer in laatste vier wedstrijden gelijk

13 februari 2024 13:25

sc Heerenveen Vrouwen blijft punten sprokkelen in de tweede seizoenshelft. Fortuna Sittard, de nummer vier van de ranglijst, werd op 0-0 gehouden. Het was voor de Friezinnen de derde remise in de laatste vier wedstrijden. Alleen de ongeslagen koploper FC Twente wist te winnen van Hans Schrijver zijn ploeg.

DSC 0962

Dat een doelpuntloze wedstrijd niet altijd saai hoeft te zijn, werd zondagmiddag duidelijk. Beide teams kregen namelijk een aantal serieuze kansen. Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam van Ana Nasette, die net niet bij een voorzet van Janneke Ennema kon. Vier minuten later moest keepster Jasmijn Resink voor het eerst in actie komen bij een aanval van Fortuna. Feli Delacauw dook voor haar op, maar de sluitpost hield haar doel schoon. Lang kon ze niet nagenieten van de actie, want niet veel later moest ze weer aan de bak. Een voorzet van Tessa Wullaert vloog bijna de goal in, maar Resink kon de bal net op tijd wegtikken.

Ook Heerenveen bleef dreigend. Janneke Ennema werd door Lyanne Iedema weggestoken, maar de spits kon niet scoren. In minuut 27 probeerde Ennema het zelf, maar haar inzet kon nog net gekeerd worden door voet van de Limburgse sluitpost. De laatste kans van de eerste helft was voor de bezoekers. Wullaert omspeelde Resink, maar ze kreeg de bal niet in het doel. Het schot eindigde in het zijnet.

In de tweede helft waren beide teams minder gevaarlijk, al kregen de ploegen nog wel een goede kans op de overwinning. Fortuna Sittard zag een bal op de paal landen, terwijl Heerenveen in de laatste minuut nog een kans kreeg via Ennema. Haar inzet ging naast, waardoor de punten gedeeld werden.