sc Heerenveen Vrouwen vergeet zichzelf te belonen en verliest ondanks vele kansen

04 maart 2024 15:35

sc Heerenveen Vrouwen is zondagmiddag vergeten om zichzelf te belonen tegen Telstar. De Friezinnen creëerden behoorlijk wat kansen tegen de nummer tien van de competitie, maar voor het doel miste de scherpte. De tegenstander ging beter met de mogelijkheden om en stapte daardoor als winnaar van het veld: 2-1.

Tel4

De eerste kans van de wedstrijd was voor Heerenveen. Demi Werther gaf een goede pass in de diepte op Dewi Snippe, maar die wist geen teamgenoot voor het doel in stelling te brengen. De bal kwam achter Hester Algra en Janneke Ennema terecht. Aan de andere kant van het veld was het na achttien minuten wel raak. Isa Gomez schoot een vrije trap in één keer raak.

In de dertigste minuut werd Snippe weer diep gestuurd. Ze schoot nu zelf, maar zonder overtuiging. Daardoor was het een makkelijke prooi voor Kelly Steen. Acht minuten later was Ennema dichtbij, maar ook nu greep de keepster van Telstar goed in. In minuut 41 kon ook de sluitpost van Heerenveen zich laten zien. Bij een inzet van Caroliena Wolters bracht Jasmijn Resink katachtig redding, waardoor de marge één bleef.

Na vijf minuten spelen in de tweede helft wisten de Friezinnen op gelijke hoogte te komen. Hester Algra stond aan de basis van die treffer. Ze draaide goed weg bij haar tegenstander en gaf een mooie lange bal op Werther, die de bal voorgaf op Snippe. Zij schoot van dichtbij raak. Ennema en Ana Nassette kregen daarna nog kansen op de voorsprong, maar ze wisten niet te scoren. Telstar deed het nog wel een keer. Na een verre ingooi zat Resink mis, waardoor Gomez haar tweede treffer van de wedstrijd kon maken.