sc Heerenveen Vrouwen verliest van scherp beginnend én sterk eindigend Ajax

15 februari 2024 09:55

SC Heerenveen Vrouwen wist van de vorige vier wedstrijden driemaal gelijk te spelen. Woensdagavond moest de ploeg van Hans Schrijver op bezoek bij Ajax, dat dit seizoen furore maakt in de Champions League. Al snel werd duidelijk dat een tastbaar resultaat er nu niet inzat. Na negentig minuten was het 5-1.

Psv5

Op De Toekomst was de thuisploeg de baas. Keepster Jasmijn Resink kon in de zesde minuut nog goed redden op een inzet van Romée Leuchter na een goede aanval, maar ze kon niet voorkomen dat de Ajax-speelster binnen achttien minuten twee keer scoorde. Ook Danique Noordman was trefzeker in de openingsfase. Zij kreeg de bal na een fout in de opbouw en strafte dat genadeloos af.

Na 26 minuten zorgde Leuchter bijna voor een hattrick, maar een afstandsschot eindigde op de paal. Het was meteen de laatste serieuze kans van de eerste helft. Ook na de pauze duurde het een tijdje voor er weer een schot tussen de palen ging. Na een uur spelen kreeg voormalig sc Heerenveen-speelster Tiny Hoekstra een kans, maar haar inzet werd gekeerd door Resink. Twintig minuten later scoorde de spits alsnog, waardoor het 4-0 werd.

Iris Tijema deed nog iets terug door de 4-1 te scoren, maar ook het slotakkoord was voor een oud-speelster van de Friezinnen. Sherida Spitse schoot een penalty binnen.