sc Heerenveen Vrouwen wint door fraaie treffer in blessuretijd

13 mei 2024 12:50

sc Heerenveen Vrouwen is het seizoen geëindigd met een overwinning. AZ Vrouwen werd in Alkmaar met 1-2 verslagen. Dewi Snippe en Demi Werther zorgden voor de doelpunten namens de Friezinnen. Daarbij viel de laatste treffer pas in de zesde minuut van de blessuretijd.

VR2

Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil in punten vijf in het voordeel van de Noord-Hollanders. In de eerste helft had de thuisploeg ook de grootste kansen om op voorsprong te komen. Heerenveen-keepster Jasmijn Resink kon zich onderscheiden met een aantal knappe reddingen, waardoor de teams met de brilstand de kleedkamer opzochten voor de pauze.

Na rust moest de sluitpost zich gewonnen geven bij een inzet van Romaissa Boukakar. Zij kopte de openingstreffer binnen na ruim vijftig minuten. Een kwartier later kwam de 1-1 op het scorebord, toen Dewi Snippe scoorde. Zij was alert na een fout in de Alkmaarse defensie, waardoor ze één op één met de keepster de bal binnenwerkte. Met nog een dik kwartier op de klok waren de bezoekers dicht bij een tweede treffer. Janneke Ennema gaf de bal na een sprint voor, maar Jet van Beijeren kwam net tekort om binnen te werken.

Ook AZ bleef gevaarlijk, waarbij de grootste kans in minuut 84 was. Karlijn Woons kopte de bal van heel dichtbij net over het doel. De wedstrijd leek daardoor af te streven op een gelijkspel, maar in blessuretijd lukte het de bezoekers toch om de drie punten veilig te stellen. Een afstandsschot van Werther belandde op fraaie wijze in het doel.