sc Heerenveen Vrouwen zorgt voor bekerstunt: Jet van Beijeren is goud waard

19 februari 2024 09:49

sc Heerenveen Vrouwen heeft gezorgd voor een bekerstunt. De hekkensluiter van de Eredivisie won namelijk op Sportpark Skoatterwâld met 2-1 van PSV, dat in de competitie op de derde plaats staat. Jet van Beijeren pakte de hoofdrol met een doelpunt en een assist.

DSC 7515

In de competitie staan de Friezinnen op de laatste plaats, maar na de winterstop is de ploeg begonnen met punten sprokkelen. Drie van de laatste vijf wedstrijden leverden een punt op. Alleen van de nummers één en twee werd verloren. Dat Hans Schrijver en zijn speelsters de stijgende lijn te pakken hebben, werd bewezen tijdens het bekerduel, dat dus knap gewonnen werd.

Schrijver koos ervoor om PSV de bal te geven, zodat zijn team vanuit de counter voor dreiging kon zorgen. Dat plan werkte in de praktijk prima. Heerenveen werd gevaarlijk en kwam in minuut 35 op voorsprong. Keepster Lisan Alkemade was kansloos bij een schot van Janneke Ennema, die de bal kreeg na een mooie pass van Jet van Beijeren. Na de pauze kwamen de Eindhovenaren toch langszij. Chimera Ripa werkte de bal in het doel na een voorzet van de linkerkant.

Heerenveen liet zich niet van de wijs brengen door de tegentreffer. In minuut 86 leverde dat voor de tweede keer een voorsprong op voor de thuisploeg. Van Beijeren werd de matchwinner. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot ze bal in de rechterhoek van het doel.