sc Heerenveen wint oefenwedstrijd van RKC Waalwijk

17 april 2024 17:12

sc Heerenveen heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk met 2-3 gewonnen. Beide ploegen traden aan met de reserves. Namens de Friese ploeg waren Charlie Webster, Ion Nicolaescu en Onder 21-spits Dimitris Rallis trefzeker.

168052 (1)
Foto's: RKC Waalwijk


De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong via Julian Lelieveld, maar Webster maakte de gelijkmaker. Op aangeven van Daniel Karlsbakk werkte hij de bal in het doel, waarna Ion Nicolaescu de bezoekers op voorsprong zette. Toch zochten de teams in de rust de kleedkamers op met een gelijke stand op het scorebord. Michiel Kramer zorgde voor het laatste doelpunt in de eerste helft.

Na de pauze bleef Oliver Braude, die afgelopen weekend geschorst was, achter in de kleedkamer. Hij werd gewisseld voor Hussein Ali, die tegen Heracles Almelo ook al zijn plek in nam. In de zestigste minuut gaf Kees van Wonderen nog enkele jeugdspelers de kans om zich te laten zien. Rallis deed dat door de winnende treffer te maken. Hij reageerde alert na een schot van Espen van Ee, waarna hij de rebound binnen kon werken.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Braude (46. Ali), Van Ottele, Nunumete, Van der Plaat (60. Bierens); Van Ee, Webster, Tahiri (60. Ahmed); Loizou (60. Witteveen), Nicolaescu (60. Rallis), Karlsbakk (60. Oostra)