Strijdend sc Heerenveen geeft voorsprong door eigen doelpunt weg

28 januari 2024 14:41

sc Heerenveen heeft in het Abe Lenstra stadion een voetbalgevecht tegen AZ met 2-2 gelijkgespeeld. Luuk Brouwers leek lange tijd de matchwinner te worden, maar in de slotfase kwamen de Alkmaarders nog op gelijke hoogte door een eigen doelpunt.

DSC 1501


Strijd. Passie. Beleving. Zo was de openingsfase het best samen te vatten van sc Heerenveen. De ploeg maakte vanaf de eerste minuut duidelijk dat ze vandaag met elkaar wilden vechten voor een goed resultaat tegen AZ. De Alkmaarders werden achteruit gedrukt, maar na een goed begin van de felle Friezen werden de bezoekers wat sterker aan de bal. Het resulteerde in minuut twintig in een treffer van Vangelis Pavlidis, die de bal binnenkopte. De thuisploeg kwam al snel weer langszij. Patrik Walemark zag zijn inzet tegen de touwen vliegen doordat Jordy Clasie de bal nog schampte.

In de veertigste minuut werd er weer gejuicht in het Abe Lenstra stadion. Niet voor een doelpunt, maar door een ingreep van de VAR. Denso Kasius moest vroegtijdig douchen na een overtreding op Pawel Bochniewicz, waardoor Heerenveen met een man meer op het veld stond.  Aan het begin van de tweede helft kwamen de Alkmaarders in defensief opzicht al een mannetje tekort, waar Luuk Brouwers van profiteerde. Hij schoot de bal keurig binnen na een pass van Osame Sahraoui.

Heerenveen bleef vechten. Veelzeggend was de actie van Oliver Braude, die het publiek nog maar eens opzweepte na ruim een uur spelen. Bij de hele ploeg was het besef: we doen het samen. Heerenveen kreeg daarna nog wel mogelijkheden om de marge te verdubbelen, maar ook AZ bleef loeren op een doelpunt. Het lukte de bezoekers, al hadden ze daar weinig invloed op. De gelijknamer kwam op naam van Pawel Bochniewicz, die de bal tegen zich aangeschoten kreeg door Andries Noppert. Daardoor werden de punten gedeeld.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Braude, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Van Ottele (63. Haye), Brouwers (89. Van Ee), Olsson; Walemark (75. Nunnely), Van Amersfoort (63. Karlsbakk), Sahraoui