Twee treffers van Patrik Walemark komen te laat: nederlaag tegen FC Utrecht

07 april 2024 22:08

sc Heerenveen heeft zondagavond een drukke periode niet afgesloten met een tastbaar resultaat. Waar de afgelopen dagen gelijk werd gespeeld tegen RKC en FC Twente, bleef de ploeg van Kees van Wonderen nu met lege handen achter. FC Utrecht was met 2-3 te sterk. Dat terwijl het vlak voor de reguliere tijd nog 0-3 stond. Patrik Walemark scoorde tweemaal in de absolute slotfase.

DSC 0238

Al acht wedstrijden op rij lukte het sc Heerenveen niet om in eigen huis drie punten te pakken tegen de Domstedelingen. Vier keer eindigde het onderonsje in een remise en net zo vaak ging de volle buit mee naar Utrecht. Na 38 minuten zetten de bezoekers een grote stap om die reeks te verlengen, toen Isac Lidberg de openingstreffer maakte. De aanvaller reageerde het meest alert bij een hoekschop.

Daarvoor hielden de teams elkaar behoorlijk in evenwicht, wat resulteerde in weinig kansen. Sam Lammers was in de dertiende minuut dichtbij een doelpunt en aan de andere kant van het veld waren Ché Nunnely en Sven van Beek gevaarlijk. De aanvaller kwam na een kwartier spelen één op één met doelman Vasilis Barkas, maar de sluitpost kwam als winnaar uit de strijd. Een paar tellen later zag hij een kopbal van de Heerenveen-aanvoerder net over de goal gaan.

In de tweede helft werd de marge snel verdubbeld. Na balverlies in de Friese defensie kwam de bal bij Lammers terecht. Hij liet zien zijn neusje voor de goal nog niet kwijt te zijn in het Abe Lenstra stadion: 0-2. Ion Nicolaescu en Patrik Walemark werden daarna gebracht om nog iets aan de stand te veranderen. Na ruim een uur spelen verraste de Zweed bijna Barkas met een schot, maar de keeper kon de bal nog net onder de lat vandaan plukken. Met nog een klein kwartier te gaan, werd de opgave voor Heerenveen nog moeilijker om terug te komen, toen Oliver Braude zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.

Met een man meer liep Utrecht verder uit. Souffian El Karouani zag zijn inzet nog op de paal belandden, maar Lammers maakte niet veel later alsnog de derde treffer van de bezoekers. Het leek een pijnlijke einduitslag te worden, maar Walemark maakte het nog wat dragelijker met twee doelpunten. De goals kwamen alleen te laat om de bezoekers nog te laten wankelen.

Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart; Braude, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert (85. Tjoe-A-On); Haye, Tahiri (55. Nicolaescu), Olsson; Nunnely (66. Van Ottele), Van Amersfoort (85. Van Ee), Sahraoui (55. Walemark)