sc Heerenveen - FC Twente
24 augustus, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Ervaren Høegh tweede defensieve versterking voor sc Heerenveen

Gepubliceerd op 14 juni 2017 13:58
Ervaren Høegh tweede defensieve versterking voor sc Heerenveen

sc Heerenveen heeft met Daniel Høegh en FC Basel overeenstemming bereikt over de overgang van de centrale verdediger naar Friesland. De Deen (26) tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. Hij is in navolging van Warner Hahn de tweede defensieve versterking voor de Friezen.

Høegh werd op 6 januari 1991 geboren in Odense en doorliep de gehele jeugdopleiding van Odense BK. In 2010 maakte hij zijn profdebuut in de Deense Superliga waar hij meer dan honderd wedstrijden speelde. In 2015 maakte Høegh de overstap naar FC Basel waarmee hij de afgelopen twee seizoenen de landstitel en de beker in Zwitserland pakte. In totaal kwam de verdediger 33 keer voor de Zwitserse topclub uit en speelde hij één vriendschappelijke interland voor Denemarken.

Met de komst van Høegh heeft sc Heerenveen opnieuw defensieve ervaring binnengehaald. Technisch manager Gerry Hamstra is dan ook tevreden: “We wilden er graag een stabiele en ervaren centrale verdediger bij. Høegh is gelouterd, kopsterk en beschikt over voetballend vermogen. Bij FC Basel heeft hij in de voorronde van de Champions League en de Europa League gespeeld en is hij tweemaal kampioen geworden. Met zijn ervaring is Høegh een goede versterking voor onze zeer talentvolle verdediging.”