Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Nemanja Mihajlovic vijfde versterking voor sc Heerenveen

Gepubliceerd op 28 juli 2017 12:16
Nemanja Mihajlovic vijfde versterking voor sc Heerenveen

sc Heerenveen heeft zich met de komst van Nemanja Mihajlović wederom versterkt. De 21-jarige aanvaller is de vijfde zomeraanwinst voor de Friese club. Mihajlović komt per direct over van het Servische Partizan Belgrado en tekent in Heerenveen een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog een seizoen.

Mihajlović werd op 19 januari 1996 geboren in het Servische Belgrado. Op 3 april 2013 debuteerde hij op 17-jarige leeftijd in de Servische SuperLiga, bij zijn voormalige club FK Rad. Bij deze club speelde hij 58 officiële wedstrijden, waarin hij vijf doelpunten en vijf assists op zijn naam zette. In december 2015 transfereerde Mihajlović naar Partizan Belgrado, waar hij vervolgens op 21 februari debuteerde. Elf dagen na zijn debuut scoorde hij zijn eerste doelpunt voor de Servische topclub in de kwartfinale van de Servische bekercompetitie. Een maand later viel ook het eerste doelpunt in de competitie.

Mihajlović kwam bij Partizan Belgrado in totaal 50 keer in actie, waaronder ook in kwalificatiewedstrijden voor de Champions League en de Europa League. Met negen doelpunten en zeventien assists had hij een belangrijk aandeel in het Kampioenschap en de twee beker overwinningen.

Mihajlović (rechts) samen met aanwinst Rojas (links)
Mihajlović (rechts) samen met aanwinst Rojas (links)

De aanvaller is ook international van Servië. Hij speelde eerder voor Servië O16, O17, O19, O21 en werd al een aantal keer opgeroepen voor oefenwedstrijden met de Servische nationale ploeg. Daarin debuteerde hij echter nog niet.

Technisch manager Gerry Hamstra: ''Het is mooi dat we met Nemanja de tweede aanvallende versterking in huis hebben weten te halen. Hij is een linksbuiten die voor veel dreiging kan zorgen met zijn snelheid en creativiteit. Met de komst van Nemanja vergoten we de aanvallende opties in de selectie.’’