27 jan 2021 21:00 Eredivisie Wedstrijden

0

Locatie

Abe Lenstra stadion

sc Heerenveen recht rug en verslaat Feyenoord

Na elf competitieduels zonder zege weet sc Heerenveen sinds woensdagavond weer wat winnen is. Uitgerekend tegen topclub Feyenoord rechtte de ploeg van trainer Johnny Jansen de rug. En hoe. Strijdlust en een tactische omzetting vormden de basis voor een ruime, dik verdiende overwinning (3-0).

27012021272075 DSC 3104
Joey Veerman springt Henk Veerman in de armen na de openingstreffer.

Met winteraankoop Rami Kaib voor het eerst in de basis nam sc Heerenveen vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen. De thuisclub voetbalde een stuk gemakkelijker dan de tegenstander en dat had onder meer te maken met het plan van aanpak. Joey Veerman had een vrije rol toebedeeld gekregen. Zo vrij, dat hij na een klein half uur ongehinderd de openingstreffer kon binnenschieten (1-0).

Het doelpunt van sc Heerenveen was gezien de krachtsverhoudingen op het veld terecht. En terwijl de pers de 1-0 nog uitgebreid aan het beschrijven was, verdubbelde Pawel Bochniewicz plots brutaal de score. De Pool meldde zich bij een hoekschop voorin en tikte de bal van dichtbij met zijn teen achter doelman Nick Marsman (2-0).

Alweer kassa
Ongekende weelde voor sc Heerenveen: zolang zonder winst en dan tegen Feyenoord met een 2-0 voorsprong de kleedkamer opzoeken. Na de pauze ging de thuisclub door met waar het voor rust was gestopt: de aanval zoeken. En na vijf minuten in de tweede helft was het alweer kassa. Mitchell van Bergen ontving de bal van Henk Veerman en schoot met links raak in de korte hoek (3-0).

sc Heerenveen zat op rozen en was Feyenoord de baas. De Rotterdammers hadden in het restant weliswaar meer balbezit, maar tot veel grote kansen leidde dat niet. Bryan Linssen – een maand geleden met drie treffers de grote kwelgeest in De Kuip (3-0) – was dichtbij, maar zag zijn volley op het dak van de goal belanden. Nee, de zege kwam niet meer in gevaar en dus stapten de Friezen eindelijk weer eens met de volle buit van het veld.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus (81. Akujobi), Dresevic, Bochniewicz, Kaib; Kongolo, Halilovic (88. Woudenberg), De Jong (65. Van Hecke); Van Bergen (81. Nygren), H. Veerman, J. Veerman.