0

Locatie

De Grolsch Veste

sc Heerenveen begint 2022 met verlies in Enschede

sc Heerenveen heeft de competitie hervat met een nederlaag op bezoek bij FC Twente. In de Grolsch Veste ging het lange tijd gelijk op, waar dan de ene, dan de andere ploeg het heft in handen probeerde te nemen. Een gelijkspel leek een logisch resultaat, maar blunders van eerst Xavier Mous en daarna de arbitrage bezorgden de Friezen een puntloze start van het nieuwe jaar.

15012022286906 DSC 2017

Zonder oefenduel in de benen verscheen sc Heerenveen in Enschede aan de aftrap. Corona zorgde voor een niet-ideale voorbereiding. En er gebeurde nog meer in de korte winterbreak: Joey Veerman vertrok, Anas Tahiri kwam. De 26-jarige middenvelder mocht meteen in de basis beginnen. Hij deed mee in een rommelige eerste helft met weinig hoogtepunten. Beide ploegen creëerden één goede, eenzelfde kans: de schoten van Rami Kaib en Ricky van Wolfswinkel werden overgetikt door de doelmannen.

Waar Twente voor rust de betere partij was, kwam sc Heerenveen in de tweede helft beter voor de dag. Filip Stevanovic kreeg tweede goede kansen in de schoot geworpen, maar liet die onbenut. Beide teams hielden elkaar in de tang, totdat Mous de bal van zijn voet liet springen en Manfred Ugalde profiteerde (1-0). sc Heerenveen moest in de achtervolging, maar kon aanvallend geen vuist maken. Het duel werd beslist door een rake strafschop van Van Wolfswinkel (2-0). Dubieus, want Milan van Ewijk raakte bij de bestrafte tackle meer bal dan zijn directe tegenstander.