4203

Locatie

Mandemakers Stadion

sc Heerenveen blijft in Waalwijk steken op punt

Na het doelpuntloze gelijkspel vorige week in Tilburg stond zaterdagavond iets verderop dezelfde eindstand op het scorebord. Op bezoek bij RKC Waalwijk kwam sc Heerenveen niet tot scoren, maar hield het ook opnieuw de nul. De Friezen waren dreigender, maar haalden de trekker niet over (0-0).

12032022290659 DSC 6395

Trainer Ole Tobiasen hintte er vrijdag bij het persmoment al tersluiks op: hij startte tegen RKC met Joost van Aken achterin. Met Sven van Beek en Nick Bakker vormde hij het centrale verdedigingshart. In een 5-3-2-formatie trad sc Heerenveen aan en of het daaraan lag of niet: de Friezen kwamen goed uit de startblokken.

De wedstrijd was vijf minuten oud toen Van Beek bijna de voorsprong binnenknikte. Waar zijn kopbal tegen Willem II van de lijn werd gehaald, ging de bal nu voorlangs. Vervolgens ontpopte Anthony Musaba zich tot de meest gevaarlijke man. De aanvaller kreeg voor rust goede kansen, maar het vizier stond niet op scherp.

Ballen op de lat
Ook in de tweede helft was sc Heerenveen dreigender dan RKC, maar het stokte vaak voorin. Hoopvolle aanvallen liepen stuk op de Brabantse defensie. Sydney van Hooijdonk probeerde het van afstand, maar schoot naast. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het er niet beter op. Toch vielen toen de beste kansen te noteren.

Twintig minuten voor tij kwam de bal uit een hoekschop terecht bij Bakker, die met een semi-omhaal de lat liet trillen. De lat was ook betrokken bij de beste kans die RKC kreeg. In de extra tijd knikte Juan Gaari de bal richting de bovenhoek, maar de inzet eindigde – tot Friese opluchting – op het aluminium.

Opstelling: Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Bakker, Van Aken, Kaib; Haye, De Jong (76. Al Hajj), Tahiri (87. Madsen); Musaba (79. Stevanovic), Van Hooijdonk.