19200

Locatie

Abe Lenstra stadion

sc Heerenveen verliest van FC Utrecht

sc Heerenveen is er zondagavond niet in geslaagd de dj-, licht- en vuurwerkshow een passend vervolg te geven. In het goed gevulde Abe Lenstra stadion verloor de ploeg van Ole Tobiasen van FC Utrecht (1-2). Na het zevende eredivisieverlies op rij wachten nu twee belangrijke uitduels in Brabant.

27022022289800 DSC 3595 (1)

Voordat de bal aan het rollen werd gebracht in het Abe Lenstra stadion stonden sc Heerenveen en FC Utrecht stil bij de situatie in Oekraïne. Met spandoeken en vredestekens betuigden publiek, spelers en staf hun steun aan de Oekraïense bevolking.

Terugkeer van Henk Veerman
Met een wel heel goede bekende in de spits bij FC Utrecht noteerden de gasten voor rust de meeste en beste kansen. Henk Veerman was dreigend met een schot en een kopbal. Zijn pogingen troffen geen doel, net als een harde knal van Hidde ter Avest en een kopstoot van Sander van de Streek. Beide keren redde Erwin Mulder.

Pas na rust beet sc Heerenveen van zich af. Na een schietkans voor Tibor Halilovic kreeg Amin Sarr dé kans om zijn eerste treffer in Friese dienst te maken en zijn club op voorsprong te zetten, maar van dichtbij stuitte hij op Fabian de Keijzer. En juist toen sloeg FC Utrecht toe: Bart Ramselaar strafte een fout af in de defensie (0-1).

Rake strafschop
De tegentreffer deed sc Heerenveen geen goed. De ploeg was van slag en zag FC Utrecht halverwege de tweede helft de voorsprong verdubbelen. Mike van der Hoorn promoveerde een hoekschop tot doelpunt (0-2). Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, totdat diezelfde Van der Hoorn de bal ongelukkig tegen de hand kreeg in de eigen zestien.

Sydney van Hooijdonk benutte de gegeven strafschop en scoorde zijn eerste goal voor sc Heerenveen (1-2). De thuisclub kreeg daardoor weer hoop, maar kon in de laatste tien minuten niet de zevende competitienederlaag op rij voorkomen. sc Heerenveen wacht nu twee belangrijke uitduels in Noord-Brabant, met Willem II en RKC Waalwijk.

Opstelling: Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Woudenberg; Halilovic, Madsen (72. Tahiri), Haye, Sarr; Van Hooijdonk, De Jong (66. Musaba).