8321

Locatie

Abe Lenstra stadion

Fans zien gemiste kansen en nieuwe nederlaag

Voor het oog van ruim achtduizend supporters slaagde sc Heerenveen er zondag niet in de negatieve reeks te doorbreken. Thuis tegen NEC verloor de ploeg van trainer Ole Tobiasen voor de vijfde keer op rij in de eredivisie. Bovendien kwamen de Friezen ook tegen de Nijmegenaren niet tot scoren (0-1).

13022022288333 DSC 0278

De beste kans om de teruggekeerde supporters te laten juichen was voor Amin Sarr. De Zweedse aanvaller startte op links en had zijn ploeg twintig minuten voor tijd naast NEC moeten koppen. Zijn inzet ging over, waarna sc Heerenveen nog wel op zoek ging naar de gelijkmaker, maar daar niet meer zo dicht in de buurt van kwam, als met de kopstoot van Sarr. Een soortgelijke mogelijkheid kreeg vlak daarvoor invaller Filip Stevanovic, maar ook zijn poging bracht keeper Mattijs Branderhorst niet in verlegenheid.

Meeste aanspraak
De hele tweede helft moest sc Heerenveen al in de achtervolging. Op slag van rust had Elayis Tavsan een Nijmeegse counter gepromoveerd tot doelpunt (0-1). Die treffer kwam uit het niets, want juist de thuisclub maakte in de veertig minuten daarvoor de meeste aanspraak op een goal. Niet dat het spel verpletterend was, maar als er een ploeg op de deur klopte, was het sc Heerenveen. Rami Al Hajj trof de vuisten van Branderhorst, Sydney van Hooijdonk kreeg zijn hoofd net niet tegen een voorzet en Milan van Ewijk zette knap door, maar stuitte op de NEC-goalie.

Frustrerend was de achterstand, frustrerend was de achtervolging en frustrerend was het steeds stilleggen van het spel. sc Heerenveen kon in de vele blessuretijdminuten – mede ontstaan door meerdere en langdurige VAR-ingrepen – geen grote kansen meer creëren en daarmee de vijfde competitienederlaag op rij afwenden. Volgende week zondag wacht in Eindhoven de ontmoeting met PSV en een weerzien met Joey Veerman.

Opstelling: Mous; Van Ewijk, Dresevic, Bakker, Woudenberg; Madsen (67. Stevanovic), De Jong (36. Tahiri), Haye; Al Hajj (67. Musaba), Van Hooijdonk, Sarr.