AZ - sc Heerenveen

01 apr 2023 16:30 Eredivisie Regulier

1 1

AZ AZ sc Heerenveen sc Heerenveen

Toeschouwers

18393

Locatie

AFAS Stadion

SC HEERENVEEN SCHIET UIT DE STARTBLOKKEN TEGEN AZ EN PAKT PUNT

sc Heerenveen stapt met een punt in de bus naar huis na het duel met AZ: 1-1. De ploeg kwam vroeg op voorsprong in Alkmaar, maar de thuisploeg kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. "We speelden niet zo goed als we gehoopt hadden, maar het resultaat is goed", aldus Pawel Bochniewicz kort na het laatste fluitsignaal. Het is voor de Friezen de vierde uitwedstrijd op rij die een resultaat oplevert. Eerder werden Cambuur en Groningen verslagen, terwijl tegen FC Twente een punt gepakt werd.

AZHEE

 

sc Heerenveen begon voortvarend aan de wedstrijd, wat in de vijfde minuut resulteerde in de voorsprong. Sydney van Hooijdonk kwam goed voor zijn man en tikte een lage voorzet van Osame Sahraoui voorbij de doelman van de Alkmaarders. Het spelbeeld veranderde na die treffer wel meteen. Waar de Friezen in de eerste minuten de bal verzorgd van voet naar voet lieten gaan, nam AZ het initiatief over. Het betekende dat Xavier Mous een aantal keer serieus in actie moest komen.

De eerste redding van de doelman kwam na vijf minuten, toen Vangelis Pavlidis het probeerde. Het was het begin van een belegering rond het Friese doel. Na dertig minuten hadden de bezoekers nog minder dan dertig procent balbezit, wat liet zien dat Van Wonderen zijn manschappen nauwelijks nog aan voetballen toekwamen. Toch zochten de spelers opgelucht de kleedkamer op na driekwartier voetballen. Heerenveen had namelijk nog steeds de voorsprong in handen. Daar kwam overigens wel een beetje geluk bij kijken. Sam Beukema kopte in de blessuretijd een bal op de paal.

In de tweede helft kreeg AZ snel de mogelijkheid om de achterstand van het scorebord te halen, toen Jochem Kamphuis de bal op de stip legde na een overtreding van Mous. Jesper Karlsson ging achter de bal staan, maar de doelman van sc Heerenveen maakte zijn fout goed met een uitstekende reflex. Na iets meer dan een uur spelen, was het aan de andere kant van het veld gevaarlijk. Sydney van Hooijdonk zag zijn inzet van de lijn gehaald worden, waardoor de marge één doelpunt bleef.

Aan de andere kant van het veld dacht Milan van Ewijk een kwartier voor tijd een poging van invaller Mexx Meerdink van de lijn te halen, maar dat bleek niet het geval. Nadat de VAR goed naar de situatie had gekeken, kwam de 1-1 toch op het scorebord. Na die treffer kwamen beide teams niet meer tot levensgrote kansen, waardoor de punten gedeeld werden. "We moeten Mous dankbaar zijn", stelt Bochniewicz, die ambitieus is voor de laatste wedstrijden van het seizoen: de play-offs moeten gehaald worden. "Het is geen droom, maar een doel. Ik weet dat het ons gaat lukken."


Opstelling sc Heerenveen:
Mous; Van Ewijk, Van Ottele, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Van Amersfoort (94. Colassin), Tahiri; Olsson (67. Nunnely), Van Hooijdonk (67. Karlsbakk), Sahraoui (78. Kaib).


Samenvatting AZ - sc Heerenveen:

HISTORIE

. 28-01-202428-01-2024
sc Heerenveen
-
AZ
2 - 2
. 21-10-202321-10-2023
AZ
-
sc Heerenveen
3 - 0
. 14-01-202314-01-2023
sc Heerenveen
-
AZ
0 - 2
. 22-05-202222-05-2022
AZ
-
sc Heerenveen
2 - 0

WEDSTRIJDVERLOOP

5' 0-1
Sydney van Hooijdonk
'41''
Jesper Karlsson
'52''
Jordy Clasie
'64''
Mexx MeerdinkVangelis Pavlidis
'64''
Mayckel LahdoJens Odgaard
'67''
Ché NunnelySimon Olsson
'67''
Daniel KarlsbakkSydney van Hooijdonk
'74''
Djordje MihailovicPantelis Hatzidiakos
'74''
Myron van BrederodeJesper Karlsson
'78''
Rami KaibOsame Sahraoui
'80''
Tijjani Reijnders
'85''
Rami Kaib
'86''
Ché Nunnely
'90''
Myron van Brederode
'90'+4''
Antoine ColassinPelle van Amersfoort
''
Djordje Mihailovic

Verkoopinformatie

  • Start verkoop: vrijdag 17 maart 2023, 9.00 uur;
  • De kaartverkoop eindigt 31 maart om 16.30 uur.
  • Seizoen- en clubkaartverplichting: maximaal 1 ticket per seizoen- of clubkaart
  • Bus: 24 euro (niet-FeanFanleden moeten in de bus 10 euro bijbetalen)
  • Auto: 9 euro
  • AFAS Stadion opent om 15.00 uur;
  • Minimaal 3 supporters per auto in verband met beperkte aantal parkeerplaatsen;
  • Verplicht omwisselpunt: Verzorgingsplaats De Wierde;
  • Omwisseltijd: van 14.45 uur tot 15.15 uur op verzorgingsplaats De Wierde;
  • Parkeren: verplichte aanrijroute. Info volgt z.s.m.;
  • Consumpties kunnen uitsluitend worden gepind;
  • Negenpersoonsbusjes toegestaan, mits aangemeld (naam chauffeur, kenteken en inzittenden) bij Veiligheidszaken veiligheidszaken@sc-heerenveen.nl;
  • Bezoek aan de binnenstad van Alkmaar is op dringend verzoek van politie Alkmaar niet toegestaan. Dit geldt tevens voor het gebruik van het OV.
  • Vertrektijd bus: 13.15 uur vanaf het Abe Lenstra stadion