FC Groningen - sc Heerenveen

19 mrt 2023 12:15 Eredivisie Regulier

0 2

FC Groningen FC Groningen sc Heerenveen sc Heerenveen

Toeschouwers

21247

Locatie

Euroborg

Van Hooijdonk geeft persoonlijke mijlpaal extra glans als matchwinner

Sydney van Hooijdonk zal de uitwedstrijd tegen FC Groningen niet snel vergeten. De aanvaller speelde zijn vijftigste Eredivisiewedstrijd en maakte die mijlpaal extra bijzonder door zijn ploeg naar een overwinning te schieten. In de Euroborg was hij goed voor twee spitsengoals: 0-2. "Eindelijk kan ik lachen", vertelde aanvoerder Pawel Bochniewicz kort na het laatste fluitsignaal voor de camera van ESPN. "We hebben het verdiend, waren de betere ploeg. Het voelt goed om hier te winnen."

Lfffrggt


sc Heerenveen zat voorafgaand aan het duel in een mindere fase, maar pakte in de laatste twee uitwedstrijden wel een resultaat: Cambuur werd verslagen en tegen FC Twente werd een punt gepakt. Het moest de ploeg van Kees van Wonderen houvast geven richting de burenruzie met FC Groningen, dat op de zeventiende plaats staat in de competitie. Eerder dit seizoen werd het 3-1 in het Abe Lenstra stadion. Waar Amin Sarr in de eerste krachtmeting goed was voor twee doelpunten, pakte nu Sydney van Hooijdonk de hoofdrol met twee goals.

Na bijna dertig minuten spelen was hij er als de kippen bij toen doelman Michael Verrips een schot van Osame Sahraoui niet goed kon verwerken: 0-1. Die treffer kwam enigszins uit de lucht vallen, omdat Groningen scherp begon aan de wedstrijd. Na tien minuten was Elvis Manu dicht bij de openingstreffer, maar hij raakte met een hard schot de lat. Na de openingstreffer was Heerenveen de bovenliggende partij, zonder heel veel kansen te creëren. Desondanks werd het nog voor de pauze 0-2. Wederom toonde Van Hooijdonk zijn neusje voor de goal, nu nadat de doelman een schot van Pelle van Amersfoort niet goed pakte. Daardoor gingen de Friezen met een goed gevoel de kleedkamer in.

In het tweede bedrijf ging Groningen op jacht naar de aansluitingstreffer, wat betekende dat er in de omschakeling meer ruimte kwam voor de Friezen. Waar Heerenveen de afgelopen weken veel doelpunten tegen kreeg, werd nu met man en macht gestreden om de nul te houden. Het lukte de bezoekers om het achterin goed dicht te houden, waardoor de zege geen moment meer in gevaar kwam. Daardoor klimt Heerenveen naar het linkerrijtje, met 34 punten uit 26 wedstrijden.

"Dat we de nul houden, is heel belangrijk", aldus Bochniewicz, die samen met Syb van Ottele het hart van de defensie vormde door de afwezigheid van Jeffrey Bruma. "De laatste wedstrijden kregen we te veel domme doelpunten tegen. Syb speelde heel goed, voor mij is hij de man van de wedstrijd. We willen niet voor niets spelen, dus we gaan er nu alles aan doen om de play-offs te halen."

 

Opstelling sc Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Van Ottele, Bochniewicz, Köhlert; Haye (79. Karlsbakk), Van Amersfoort, Tahiri; Nunnely (66. Olsson), Van Hooijdonk, Sahraoui


Samenvatting FC Groningen - sc Heerenveen

HISTORIE

. 22-01-202322-01-2023
sc Heerenveen
-
FC Groningen
3 - 1
. 10-04-202210-04-2022
sc Heerenveen
-
FC Groningen
3 - 1
. 12-09-202112-09-2021
FC Groningen
-
sc Heerenveen
1 - 1
. 11-04-202111-04-2021
FC Groningen
-
sc Heerenveen
0 - 2

WEDSTRIJDVERLOOP

'15''
Thom Haye
27' 0-1
Sydney van Hooijdonk
40' 0-2
Sydney van Hooijdonk
'46''
Oliver AntmanLaros Duarte
'66''
Simon OlssonChé Nunnely
'66''
Liam van GelderenElvis Manu
'79''
Daniel KarlsbakkThom Haye
'86''
Matej ChalušTomas Suslov

Verkoopinformatie

 • Start verkoop: vrijdag 3 maart 2023, 9:00 uur;
 • Seizoen- en clubkaartverplichting: maximaal 1 ticket per seizoen- of clubkaart
 • Bus: 24 euro (niet-FeanFanleden moeten in de bus 10 euro bijbetalen);
 • Auto: 9 euro;
 • Euroborg stadion opent om 10:45 uur;
 • Minimaal 3 supporters per auto;
 • Verplicht omwisselpunt: gastenvak
 • Parkeren: Parkeerplaats P4; Klik hier voor de routebeschrijving.
 • Bezoek aan de binnenstad van Groningen is niet toegestaan. Dit geldt tevens voor het gebruik van het OV;
 • Bij het gastenvak zijn negenpersoonsbusjes toegestaan. Deze moeten aangemeld worden bij veiligheidszaken@sc-heerenveen.nl.
 • Consumpties kunnen uitsluitend worden gepind;
 • Supporters die met de bus afreizen om 9.15 uur aanwezig onder ingang T voor het omwisselen, bus vertrekt om 9.45 uur
 • Het is niet toegestaan om drinken mee te nemen in de bus.
 • Auto's zijn bij de Euroborg welkom vanaf 11.15 uur.