FC Twente - sc Heerenveen

04 mrt 2023 21:00 Eredivisie Regulier

3 3

FC Twente FC Twente sc Heerenveen sc Heerenveen

Toeschouwers

29500

Locatie

De Grolsch Veste

sc Heerenveen toont veerkracht tijdens voetbalgevecht: "Lekker voor het moraal"

sc Heerenveen heeft een punt gepakt in het uitduel met FC Twente na een doelpuntrijke wedstrijd. Na negentig minuten stond er een 3-3 stand op het scorebord, wat voor de bezoekers voelde als een overwinning gezien het scoreverloop. De ploeg van oude bekende Ron Jans en Michel Vlap leek in eigen huis af te stevenen op een driepunter, maar door een knappe comeback werd het alsnog gelijk voor de Friezen. "Het is heel lekker voor het moraal dat je een puntje meeneemt", stelde Xavier Mous kort na het laatste fluitsignaal voor de camera van ESPN.

TWEHEE 16


Waar sc Heerenveen de afgelopen wedstrijden veel complimenten kreeg voor het aanvallende spel, kwam de ploeg nu iets moeilijker aan voetballen toe. Dat had meerdere factoren: noodgedwongen wissels in het elftal en de hoge druk van FC Twente. Daardoor moesten de Friezen vooral hopen op de omschakeling. Dat lukte een aantal keer, maar echt vaak hoefde Lars Unnerstall niet in actie te komen. Desondanks werd de doelman wel eenmaal geklopt in de eerste helft: na een corner, waarbij Pawel Bochniewicz de bal goed doorkopte bij de eerste paal, maakte Mees Hilgers een eigen goal. Waar sc Heerenveen in minuut 25 op voorsprong kwam, bracht Twente nog geen tien minuten later de stand weer in evenwicht. Ook ditmaal was het raak uit een hoekschop. Robin Pröpper kopte de bal over Xavier Mous heen, wat meteen de ruststand was in Enschede.

Na de pauze kenden de Friezen een valse start, want al na twee minuten spelen lag de bal tegen de touwen voor de thuisploeg. De net ingevallen Manfred Ugalde zette de 2-1 op het scorebord, waarna Vaclav Cerny niet veel later de marge verdubbelde. Het was aan Milan van Ewijk te danken dat de wedstrijd na een uur spelen nog niet beslist was. De vleugelverdediger maakte snel de aansluitingstreffer, na een pass van Anas Tahiri. Daardoor mochten de Friezen blijven hopen op een tastbaar resultaat, terwijl de Tukkers zich nog niet rijk konden rekenen. Daardoor gingen beide ploegen op jacht naar een doelpunt. Twente was met zeventig minuten op de klok gevaarlijk via Ugalde, maar Joost van Aken kon redding brengen op de doellijn.

In de laatste fase golfde het spel op en neer, want ook aan de andere kant van het veld waren een aantal gevaarlijke momenten. Pelle van Amersfoort kreeg een grote kans na een goede pass van Osame Sahraoui, maar die ging er niet in. Eerder in de tweede helft was Kaib ook al twee keer dicht bij de gelijkmaker, met een kopbal in de handen van de doelman en een schot dat net langs de verkeerde kant van de paal ging. In de negentigste minuut mocht de linksback alsnog juichen door de 3-3 binnen te werken. "Er gingen heel veel dingen fout", aldus Mous, die na de wedstrijd vooral opgelucht was. "Dit is voor ons een belangrijk punt. De laatste weken hebben we een aantal goede wedstrijden gespeeld en zat het tegen. Nu viel het de goede kant op."


Opstelling sc Heerenveen:
Mous; Van Ewijk, Bruma, Bochniewizc (38. Van Aken), Kaib; Tahiri, Van Amersfoort, Olsson; Nunnely (46. Sahraoui), Karlsbakk (73. Al Hajj), Colassin (73. Ali)


Samenvatting FC Twente - sc Heerenveen

HISTORIE

. 18-09-202218-09-2022
sc Heerenveen
-
FC Twente
2 - 1
. 15-01-202215-01-2022
FC Twente
-
sc Heerenveen
2 - 0
. 26-09-202126-09-2021
sc Heerenveen
-
FC Twente
2 - 3
. 19-03-202119-03-2021
sc Heerenveen
-
FC Twente
0 - 0

WEDSTRIJDVERLOOP

'29''
Ché Nunnely
34' 1-1
Robin Pröpper
'38''
Joost van AkenPawel Bochniewicz
'46''
Manfred UgaldeDenilho Cleonise
'46''
Osame SahraouiChé Nunnely
48' 2-1
Manfred Ugalde
55' 3-1
Václav Cerný
59' 3-2
Milan van Ewijk
'65''
Antoine Colassin
'73''
Rami Al HajjDaniel Karlsbakk
'73''
Hussein AliAntoine Colassin
'83''
Anass Salah-EddineSem Steijn
'83''
Julio PleguezueloMees Hilgers
90' 3-3
Rami Kaib
'90'+1''
Joost van Aken

Verkoopinformatie

sc Heerenveen heeft besloten om 564 kaarten aan te vragen voor het gastenvak bij FC Twente.

 • EV: 300 (uitverkocht)
 • Bus: 264 (uitverkocht)

Voorafgaand aan iedere uitwedstrijd moet sc Heerenveen een keuze maken over het aantal beschikbare plaatsen in het gastenvak. Het wel of niet benutten van de maximale capaciteit van het gastenvak heeft te maken met de beperkte parkeergelegenheid voor onze supporters nabij het stadion. Wanneer de club bij deze uitwedstrijd een volledig uitvak wil uitverkopen, zal sc Heerenveen vanwege de vaak beperkte parkeergelegenheid, gebruik moeten maken van een volledige buscombi. Hier kiest de club bewust niet voor, omdat in de praktijk blijkt dat een groot deel van onze supporters het liefst met eigen vervoer (EV) naar uitwedstrijden reist. Daarom kiest sc Heerenveen, wanneer de mogelijkheid er is, voor de maximale EV-capaciteit. Wel kan er, bij meer dan voldoende animo voor een uitwedstrijd, bekeken worden of er extra bussen ingezet kunnen worden.

 

 • Start verkoop: vrijdag 17 februari 2023, 9:00 uur;
 • Seizoen- en clubkaartverplichting: maximaal 1 ticket per seizoen- of clubkaart;
 • De kaartverkoop eindigt op vrijdag 3 maart om 21:00 uur;
 • Bus: 24 euro (niet-FeanFanleden moeten in de bus 10 euro bijbetalen);
 • Auto: 9 euro;
 • De Grolsch Veste opent om 19:30 uur;
 • Minimaal 3 supporters per auto. Er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen;
 • Negenpersoonsbusjes toegestaan, mits aangemeld (naam chauffeur, inzittenden en kenteken) bij veiligheidszaken@sc-heerenveen.nl;
 • Omwisselpunt: Gastenvak FC Twente. Verplichte aanrijroute klik hier;
 • Reizen per openbaar vervoer is niet toegestaan. Daarnaast is het bezoeken van de binnenstad van Enschede en Hengelo ook niet toegestaan.
 • Consumpties kunnen uitsluitend worden gepind;
 • Vertrektijd bus: 17:45 uur.