33900

Locatie

Philips Stadion

Colassin en Van Ewijk doen PSV pijn, maar punten worden gedeeld

sc Heerenveen zal met gemengde gevoelens de bus instappen na de laatste uitwedstrijd van de competitie. In Eindhoven pakte de ploeg een punt na een knotsgek duel: 3-3. Antoine Colassin en Milan van Ewijk waren goud waard voor de bezoekers, maar het was dus niet genoeg voor een driepunter.

PSVHEE 7

Eerder dit seizoen pakten de Friezen al punten op bezoek bij Feyenoord, AZ en FC Twente. In de beginfase leek het er niet op dat er nu een resultaat inzat. De bezoekers hadden het moeilijk. Anwar El Ghazi schoot een bal van dichtbij over en Xavier Mous kon redding brengen op een afstandsschot. Door die actie van de doelman kregen de Eindhovenaren wel een hoekschop. Daaruit scoorde Ibrahim Sangaré de openingstreffer.

Heerenveen kwam na twintig minuten voor het eerst tot een gevaarlijk moment. Antoine Colassin, die als rechtsbuiten mocht beginnen, kwam tot een schot na een goede aanval over meerdere schijven. Tien minuten later was het wel raak voor de ploeg van Kees van Wonderen. Milan van Ewijk profiteerde van een inschattingsfout van André Ramalho, waarna hij de bal achter doelman Walter Benítez schoot. Vlak voor rust moest de sluitpost zich nog een keer gewonnen geven. Dit keer was de rechtsback niet de afmaker, maar de aangever. Colassin wipte de bal met gevoel over de doellijn.

In de tweede helft ging PSV op zoek naar de gelijkmaker, wat automatisch betekende dat de thuisploeg risico ging nemen. Via een snelle counter kwam de bal bij Osame Sahraoui, die net teveel tijd nodig had om tot een schot te komen. Niet veel later werd de marge toch verdubbeld. Colassin schoot na een goede actie de bal in de verre hoek.

Gespeeld was de wedstrijd na die treffer nog niet, want de Eindhovenaren maakten tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer via Luuk de Jong. Het duurde een paar minuten voor de thuissupporters weer mochten juichen. Xavi Simons ging naar de grond na een duel met Jeffrey Bruma en kreeg een strafschop. Die schoot hij feilloos tegen de touwen.

Opstelling sc Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Bruma, Van Ottele, Köhlert; Tahiri, Olsson (61. Halilovic), Haye; Colassin (74. Van Amersfoort), Van Hooijdonk (90. Karlsbakk), Sahraoui.

Samenvatting: PSV - sc Heerenveen