18400

Locatie

Abe Lenstra stadion

Wereldgoal Van Ottele niet genoeg: koploper Feyenoord wint nipt

sc Heerenveen heeft gestreden voor wat het waard was, maar bleef zonder punten achter in het Abe Lenstra stadion. Koploper Feyenoord kon zich tot de laatste seconde niet rijk rekenen, maar won toch van de manschappen van Kees van Wonderen. Het werd 1-2 voor de Rotterdammers.

HEEFEY 1

In de openingsfase kwamen beide ploegen niet tot serieuze kansen, wat vooral positief was voor de Friezen. Hoe langer je stand houdt tegen een topclub, hoe meer je mag hopen op een resultaat. Na een kwartier spelen liet de thuisploeg zich voor het eerst in aanvallend opzicht zien. Na een lange pass van Jeffrey Bruma en een voorzet van Ché Nunnely, was Sydney van Hooijdonk dicht bij de openingstreffer. Zijn schot ging naast het doel, maar een minuut later werd er alsnog feest gevierd door de seizoenkaarthouders van sc Heerenveen. Pawel Bochniewicz passeerde de doelman van Feyenoord na een corner. De VAR gooide echter roet in het eten wegens buitenspel.

In minuut 22 werd er weer gejuicht, maar nu door de bezoekers. Lutsharel Geertruida kon uit een corner van dichtbij binnenwerken, waarna de marge voor rust ook nog verdubbeld werd. Spits Santiago Gimenez schoot de bal beheerst tegen de touwen. Het betekende dat de blauw-witten de kleedkamer opzochten met een teleurgesteld gevoel. Opgeven deed sc Heerenveen niet: aan het begin van de tweede helft bracht Van Wonderen een extra aanvaller in de persoon van Osame Sahraoui. Hij kreeg een grote kans toen er een uur gespeeld was, maar zijn schot miste kracht.

De marge bleef twee in het voordeel van Feyenoord, maar de thuisploeg kreeg de handen van de supporters een aantal keer op elkaar in de tweede helft door de aanval te zoeken. In minuut 77 werd de inzet beloond door de aansluitingstreffer. Syb van Ottele, net ingevallen, pegelde de bal in de kruising. Het was het startsein van een spannend slot, waarin de Rotterdammers de minieme marge over de streep wilden trekken en de Heerenveeners op zoek gingen naar de gelijkmaker. Die viel niet meer, waardoor de punten meegingen naar de havenstad.