18066

Locatie

Abe Lenstra stadion

sc Heerenveen houdt stand met tien man en pakt zwaarbevochten punt tegen NEC

sc Heerenveen en NEC hebben elkaar zondagmiddag in evenwicht gehouden. De mannen van Kees van Wonderen moesten het laatste half uur met een man minder standhouden en dat lukte: 0-0. De Friezen hebben daarmee in hun eerste vijf wedstrijden voor de vierde keer de nul gehouden.

04092022298915 FPH5455

Tijdens de wedstrijd werd er met veel interesse gekeken naar de keepers. Andries Noppert en Jasper Cillessen zaten beide in de voorselectie van het Nederlands elftal, waardoor ook Louis van Gaal het duel nauwlettend in de gaten zal hebben gehouden. Voor de pauze kregen beide doelmannen niet tot nauwelijks de kans om zich te onderscheiden. De clubs deden weinig voor elkaar onder en dat resulteerde in slechts drie schoten tussen de palen.

Thom Haye leek de Friezen wel op voorsprong te schieten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Daardoor zochten de ploegen met een doelpuntloze tussenstand de kleedkamers op. Na vijf minuten in de tweede helft kreeg de doelman uit Joure wel de kans om zijn klasse te laten zien. Hij zweefde prachtig naar de verre hoek en kon zo een doelpunt van Elayis Tavsan voorkomen. Het bleek het startsein van een moeizame tweede helft, waarin de spelers van Kees van Wonderen elkaar moeizaam wisten te vinden.

Na een uur spelen moest de trainer van Heerenveen ingrijpen door een rode kaart van Tibor Halilovic. De middenvelder zette een tackle te laat in en moest het veld verlaten. Sydney van Hooijdonk ging naar de kant, Simon Olsson kwam binnen de lijnen. Het werd een halfuur verdedigen, wat de ploeg behoorlijk deed. Daardoor blijven de manschappen van de pompeblêdenformatie ongeslagen in de competitie. Na vijf wedstrijden staat de teller op negen punten.