20152

Locatie

Abe Lenstra stadion

sc Heerenveen geeft voorsprong weg en blijft puntloos achter

sc Heerenveen heeft zaterdagavond met 1-3 verloren van Vitesse. Waar het eerder dit seizoen nog 0-4 voor de Friezen werd in Arnhem, was de ploeg van Kees van Wonderen ditmaal niet bij machte om het de tegenstander moeilijk te maken. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong via Pelle van Amersfoort, maar nog voor de pauze werd de stand omgedraaid.

HEEVIT

De eerste serieuze kans van de wedstrijd was voor Vitesse. Matus Bero kwam na een mooie steekbal oog in oog te staan met Xavier Mous, maar de doelman reageerde alert. Twee minuten later moest ook aan de andere kant van het veld redding gebracht worden. Na een overstapje van Pelle van Amersfoort kwam de bal bij Amin Sarr terecht, die niet twijfelde en uithaalde. Het leverde geen doelpunt op, maar in minuut 23 mocht de thuisploeg alsnog juichen. Van Amersfoort was de gevierde man na een fraaie pass in de diepte van Simon Olsson.

Het doelpunt zorgde er bij de tegenstander niet voor dat de kopjes gingen hangen. Sterker nog, voor de pauze lukte het de Arnhemmers om twee keer te scoren. Bartosz Bialek zorgde voor de gelijkmaker, waarna Gabriel Vidović op slag van rust de bezoekers op voorsprong zette. Daardoor moesten de Friezen na de pauze op jacht naar doelpunten. In de tweede helft werd al vroeg gescoord, maar niet door de thuisploeg. Million Manhoef verdubbelde de marge na een snelle een-twee met Bero.

Na tien minuten spelen in de tweede helft was Van Amersfoort uit een corner dichtbij zijn tweede treffer van de avond. Zijn kopbal ging net voorlangs. Heerenveen was niet bij machte om er een serieus offensief uit te persen. Daardoor bleef de pompeblêdenformatie, net als afgelopen woensdag tegen Fortuna Sittard, ook nu met lege handen achter.

Opstelling sc Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Van Aken (46. Van Ottele), Bochniewicz, Köhlert (59. Kaib); Haye, Van Amersfoort, Tahiri; Olsson (59. Halilovic), Van Hooijdonk, Sarr