11 jan 2023 20:00 TOTO KNVB Beker 2e Ronde

10200

Locatie

Abe Lenstra stadion

sc Heerenveen vermaakt publiek en bekert door met mooie zege

Het bekeravontuur van sc Heerenveen is nog niet voorbij. In het Abe Lenstra stadion kreeg de ploeg van Kees van Wonderen voor de pauze de handen van het publiek op elkaar qua spel, waarna in de tweede helft de doelpunten volgden. Pelle van Amersfoort en Sydney van Hooijdonk waren trefzeker tegen FC Volendam. Daardoor zitten de Friezen tijdens de volgende loting in de koker.

HEEVOL 16

Toen de scheidsrechter op zijn fluitje blies voor de aftrap, begon het te regenen. Het was een voorbode voor een kansenregen, zo bleek. De thuisploeg creëerde in de eerste helft kans op kans, met goed voetbal. Antoine Colassin kreeg in het bekerduel de kans om zich te laten zien en dat deed hij behoorlijk. De aanvaller maakte een gretige indruk en had een aantal fraaie acties, maar voor het doel was hij te onzorgvuldig om de ploeg op een verdiende voorsprong te zetten. Doelman Filip Stankovic kon meerdere keren goed redden op een inzet van de Belg. Ook Milan van Ewijk, Amin Sarr, Pelle van Amersfoort en Mats Köhlert zagen hun pogingen niet tegen de touwen gaan, waardoor de teams de kleedkamer opzochten met een doelpuntloze stand.

Wat voor de pauze niet lukte, gebeurde snel na de pauze wel: sc Heerenveen wist te scoren. Van Amersfoort werd de gevierde man met een goed schot, dat de doelman van FC Volendam niet te pakken kreeg. Het was loon naar werken voor de Friezen. Volendam moest daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar het meeste gevaar bleef komen van de thuisploeg. Zo kwam de opgekomen Van Ewijk na een uur spelen een teenlengte te kort na een splijtende pass van achteruit.

Ruim een kwartier voor tijd verdubbelde de thuisploeg de voorsprong alsnog. Sydney van Hooijdonk, die aan het begin van de tweede helft in het veld kwam voor Anas Tahiri, kon van dichtbij binnenwerken na uitstekend werk van rechtsback Van Ewijk. Daardoor was ook de laatste hoop van de bezoekers weg, waardoor Heerenveen de wedstrijd rustig uit kon spelen. Ondanks de veilige marge bleven de blauw-witten op jacht naar meer treffers, al kwamen die er niet.