Almere City FC - sc Heerenveen

03 mei 2024 20:00 Eredivisie Regulier

1 1

Almere City FC Almere City FC sc Heerenveen sc Heerenveen

Toeschouwers

4222

Locatie

Yanmar Stadion

Punt voelt als nederlaag: sc Heerenveen mist grote kansen in slotfase

sc Heerenveen speelde gelijk tegen Almere City FC (1-1), maar het voelde als een nederlaag. In de slotfase kreeg de pompeblêdenformatie namelijk enorme kansen om de drie punten mee naar Friesland te nemen. Het enige doelpunt kwam echter van Osame Sahraoui en dat was niet genoeg voor de volle buit.

DSC 7875


Andries Noppert keerde vrijdagavond na een reserverol terug in de basis van sc Heerenveen. De doelman was in de eerste helft vooral toeschouwer in het Yanmar Stadion, want hij hoefde geen redding te verrichten. Almere begon wel een stuk beter dan de bezoekers uit Friesland, maar echt uitgespeelde kansen leverde het niet op. De thuisploeg probeerde het wel een aantal keer van afstand, maar al die pogingen gingen naast en over.

Heerenveen kon daar ook weinig tegenoverstellen. De meeste dreiging kwam van Osame Sahraoui. Na goed doorkoppen van Pelle van Amersfoort kwam de bal bij de Noor terecht in minuut 27, maar zijn schot werd gekeerd door een Almeers been. Drie minuten later was het oud-Heerenvener Hamdi Akujobi die de dribbelaar in de weg stond bij een doelpoging. Yoann Cathline werd namens de thuisclub nog een keer gevaarlijk met een schot dat naast ging, maar de ruststand was een goede afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Aan het begin van de tweede helft moest Noppert zich al snel gewonnen geven. Heerenveen raakte de bal rond het strafschopgebied kwijt, waar Kornelius Hansen van profiteerde. Syb van Ottele, die in de basis de voorkeur kreeg boven Pawel Bochniewicz, kreeg niet veel later een kans op de gelijkmaker. Uit een corner miste zijn inzet kracht, waardoor Nordin Bakker kon redden. Noppert deed dat aan de andere kant tweemaal. Hij stak een stokje voor de 2-0 van de thuisploeg toen Thomas Robinet voor hem opdook. De sluitpost liet zich een kwartier voor tijd nogmaals van zijn goede kant zien. Stije Resink zijn poging ging richting de hoek, maar hij kon ‘m nog pakken.

De reddingen van de Fries bleken goud waard, want Sahraoui kon daardoor in de tachtigste minuut de gelijkmaker binnenwerken. Hij kreeg nog geen minuut later een kans om de ploeg zelfs op voorsprong te zetten, maar dat schot ging hoog over. Heerenveen bleef jagen op de winst. Thom Haye had nog een uitgelezen kans vanaf de strafschopstip, maar hij miste. Walemark kon in de laatste seconde van het duel een kopbal ook niet binnenwerken. Daardoor bleef het gelijk.


Opstelling sc Heerenveen:
Noppert; Braude (90. Bochniewicz), Van Beek, Van Ottele, Köhlert; Haye, Brouwers, Olsson (57. Walemark); Nunnely (70. Van Ee), Van Amersfoort (70. Nicolaescu), Sahraoui

HISTORIE

. 01-12-202301-12-2023
sc Heerenveen
-
Almere City FC
3 - 0

WEDSTRIJDVERLOOP

47' 1-0
Kornelius Hansen
'57''
Patrik WålemarkSimon Olsson
'66''
Jason van DuivenKornelius Hansen
'70''
Ion NicolaescuPelle van Amersfoort
'70''
Espen van EeChé Nunnely
'77''
Stije Resink
'79''
Milan CorrynStije Resink
80' 1-1
Osame Sahraoui
'87''
Yoann Cathline
'90''
Joey JacobsThéo Barbet
'90''
Pawel BochniewiczOliver Braude

Verkoopinformatie:

 • Start verkoop groep 1 (minstens acht uitduels bezocht): vrijdag 19 april, 9.00 uur
 • Start verkoop groep 2 (tussen drie en zeven uitduels bezocht): maandag 22 april, 9.00 uur
 • Start verkoop groep 3 (minder dan drie uitduels bezocht): woensdag 24 april, 9.00 uur
 • Seizoen- en clubkaartverplichting: maximaal 1 ticket per seizoen- of clubkaart;
 • Wedstrijdkaarten zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Het is niet mogelijk om achteraf wijzigingen door te voeren in de bestelling. Wanneer je dus een buskaart aanschaft, dien je ook daadwerkelijk met de bus te reizen. Ditzelfde geldt andersom voor autokaarten;
 • Voor het kopen van een toegangskaart voor een uitwedstrijd is een geldige sc Heerenveen seizoen- of clubkaart vereist, in combinatie met een geldige en actuele uitregistratie.
  Clubkaart aanvragen: klik hier.
  Uitregistratie regelen: klik hier.

Auto:

 • Auto: 9 euro
 • Minimaal 3 supporters per auto. Hier wordt erop gecontroleerd in verband met een beperkt aantal parkeerplekken;
 • Omwisselpunt: Hajé Aalscholver;
 • Omwisseltijd: 18.45 tot 19.15 uur;
 • Negenpersoonsbusjes zijn toegestaan, mits aangemeld (naam chauffeur, namen inzittenden en kenteken) bij veiligheidszaken@sc-heerenveen.nl. Niet aangemelde negenpersoonsbusjes krijgen geen toegang tot het stadion;
 • Het is voor supporters van sc Heerenveen niet toegestaan om de binnenstad van Almere te bezoeken;
 • Supporters van sc Heerenveen mogen niet met het openbaar vervoer afreizen naar het Yanmar stadion;

Bus:

 • Bus: 29 euro
 • Vertrekplaats bus: Abe Lenstra stadion
 • Vertrektijd bus: 17.30 uur

Overig:

 • Consumpties kunnen uitsluitend worden gepind in het gastenvak;