4400

Locatie

Van Donge & De Roo Stadion

sc Heerenveen verliest met ruime cijfers van Excelsior

sc Heerenveen wacht nog altijd op de eerste overwinning van het nieuwe jaar. Excelsior was in eigen huis met 3-0 te sterk. Vorige week creëerde de ploeg van Kees van Wonderen genoeg kansen tegen PEC Zwolle, maar ontbrak het aan scherpte in de afwerking. Nu kwam de ploeg nauwelijks tot serieuze aanvallen. Slechts één keer werd door de Friezen tussen de palen geschoten.

DSC 0442

In de veertigste minuut ging het bord van de vierde official omhoog. Kees van Wonderen was duidelijk niet tevreden en besloot om twee nieuwe spelers binnen de lijnen te brengen: Pelle van Amersfoort en Ché Nunnely moesten iets doen om de 2-0 achterstand weg te werken, terwijl de Friezen niet eens mochten mopperen met die tussenstand.

De Kralingers hadden namelijk nog een aantal kansen en raakten onder andere twee keer het aluminium met een kopbal. In het eerste kwartier kwamen beide teams niet tot kansen en leken de Friezen aardig de controle te hebben, maar in de achttiende minuut toonde Couhaib Driouech zijn neusje voor de goal. Zes minuten later was het opnieuw raak. Door miscommunicatie in de defensie van de bezoekers kon Troy Parrott profiteren.

Heerenveen leek met nieuwe energie uit de kleedkamer te komen en probeerden de tegenstander onder druk te zetten, maar na een paar minuten nam Excelsior de grip weer over. Dat leverde meteen een aantal kansen op, waarbij Parrott met een inzet de lat schampte. In minuut 63 was het alsnog raak voor de thuisploeg; Lazaros Lamprou was het meest alert na een corner. In het laatste halfuur veranderde die stand niet meer.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Hall (83. Nunumete), Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye (75. Van Ee), Brouwers, Tahiri (40. Van Amersfoort); Walemark (40. Nunnely), Sahraoui, Olsson (75. Webster)