FC Utrecht - sc Heerenveen

20 aug 2023 12:15 Eredivisie Regulier

0 2

FC Utrecht FC Utrecht sc Heerenveen sc Heerenveen

Toeschouwers

19878

Locatie

Stadion Galgenwaard

Karlsbakk en Sahraoui schieten sc Heerenveen naar zege tijdens debutantenfeestje

sc Heerenveen heeft een fraaie reeks in stand gehouden op bezoek bij FC Utrecht. De laatste keer dat de Friezen het eerste uitduel van het seizoen verloren was in 2011 en ook nu leverde de eerste awayday een positief resultaat op. In de Galgenwaard werd het 0-2 door doelpunten van Osame Sahraoui en Daniel Karlsbakk. Een mooie prestatie, aangezien de laatste vier onderlinge ontmoetingen allemaal verloren gingen.

UTRHEE13


De wedstrijd begon levendig. Mats Köhlert moest al in de eerste minuut ingrijpen bij gevaar van de thuisploeg en aan de andere kant van het veld dook Ion Nicolaescu alleen op voor de goal. Hij omspeelde de keeper, maar schoot daarna voorlangs. Gelukkig voor de spits kwam dat hem niet duur te staan, aangezien de vlag van de grensrechter de lucht in ging wegens buitenspel. Het leuke begin werd niet doorgezet. Zowel Utrecht als Heerenveen speelden slordig, waardoor beide teams niet echt tot grote kansen kwamen.

Simon Olsson, Thom Haye en Syb van Ottele schoten in de eerste helft tussen de palen, maar die ballen waren makkelijk te pakken voor doelman Vasilios Barkas. Noppert moest één keer serieus in actie komen, bij een geplaatst schot van Can Bozdoğan. Daarnaast zag hij een schot van Jens Toornstra net over het doel gaan. Het zorgde voor een logische tussenstand van 0-0.

Waar de thuisploeg voor rust het meeste balbezit had, begonnen de Friezen na de pauze brutaler. Heerenveen hield de bal in de ploeg en werd gevaarlijk via Hussein Ali en Ché Nunnely. Waar de rechtsback zijn inzet gekeerd zag worden door de keeper, kwam het schot van de buitenspeler in het zijnet terecht. Die twee kansen zorgden ervoor dat de Domstedelingen wakker werden, wat meteen een aantal kansen opleverde. Noppert zag twee ballen op de lat eindigen, een inzet van Mats Seuntjens net voorlangs gaan en een schot van Victor Jensen tegengehouden worden door Pawel Bochniewicz.

De Friese doelman was nog aan het bijkomen van die hachelijke momenten toen Osame Sahraoui zijn klasse liet zien. Vanuit een bijna onmogelijke hoek wist de Noorse dribbelaar de bal via de paal tegen de touwen te werken. Na die treffer gunde Kees van Wonderen drie spelers hun debuut: Charlie Webster maakte zijn eerste officiële minuten in het pompeblêdenshirt en Akademy-spelers Melle Joop Witteveen en Oliver Braude kwamen binnen de lijnen. Met het debutantentrio in het veld werd de voorsprong niet meer weggegeven. Sterker nog, in de blessuretijd werd de marge zelfs nog verdubbeld door Daniel Karlsbakk. Daardoor heeft het team de volle buit na twee wedstrijden.


Opstelling sc Heerenveen:
Noppert; Ali (78. Braude), Van Ottele (72. Hall), Bochniewicz, Köhlert; Haye, Olsson, Tahiri; Nunnely (78. Webster), Nicolaescu (78. Karlsbakk), Sahraoui (78. Witteveen)


Samenvatting FC Utrecht - sc Heerenveen:

HISTORIE

. 04-02-202304-02-2023
FC Utrecht
-
sc Heerenveen
1 - 0
. 29-10-202229-10-2022
sc Heerenveen
-
FC Utrecht
1 - 2
. 27-02-202227-02-2022
sc Heerenveen
-
FC Utrecht
1 - 2
. 23-10-202123-10-2021
FC Utrecht
-
sc Heerenveen
2 - 1

WEDSTRIJDVERLOOP

'25''
Nick ViergeverModibo Sagnan
'45'+2''
Syb van Ottele
'66''
Bart RamselaarMarouan Azarkan
69' 0-1
Osame Sahraoui
'73''
Denzel HallSyb van Ottele
'77''
Charlie WebsterOsame Sahraoui
'78''
Daniel KarlsbakkIon Nicolaescu
'79''
Ole RomenyMats Seuntjens
'79''
Isac LidbergVictor Jensen
'79''
Sean KlaiberHidde ter Avest
'79''
Melle Joop WitteveenChé Nunnely
'79''
Oliver BraudeHussein Ali
90'+2' 0-2
Daniel Karlsbakk

Verkoopinformatie

 • Op vrijdag 11 augustus om 09.00 uur start de verkoop voor FC Utrecht-uit. De kaartverkoop eindigt op zaterdag 19 augustus om 12.15 uur.
 • Let op: zonder uitregistratie kan je geen toegangskaart kopen.
 • Bus: 24 euro (niet-FeanFanleden moeten in de bus 10 euro bijbetalen)
 • Auto: 9 euro
 • Stadion Galgenwaard opent om 10.45 uur;
 • Minimaal drie supporters per auto. Er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen;
 • Omwisselpunt: Hajé De Aalscholver (A6 Lelystad); Hier ontvang je een parkeerkaart. Omwisseltijd: vanaf 10.30 tot 11.00 uur;
 • Parkeerterrein gastenvak opent 11.30 uur;
 • De maximale hoeveelheid negenpersoonsbusjes is bereikt, wat betekent dat nieuwe aanmeldingen niet meer in behandeling worden genomen. Supporters waarvan het negenpersoonsbusje geen akkoord heeft verkregen worden teruggestuurd;
 • Reizen per openbaar vervoer is niet toegestaan, daarnaast is het bezoeken van de binnenstad van Utrecht ook niet toegestaan;
 • Consumpties kunnen uitsluitend worden gepind;
 • Vertrektijd bus: 8.45 uur.