9723

Locatie

De Adelaarshorst

'Rood' sc Heerenveen verliest van sterk beginnend Go Ahead Eagles

sc Heerenveen heeft zaterdagavond een nederlaag geleden in de Adelaarshorst. In Deventer had de thuisploeg vanaf de eerste minuut vleugels en daar hadden de manschappen van Kees van Wonderen duidelijk geen antwoord op. De Friese club verloor met 3-2.

GAEHEE

De Deventenaren begonnen sterk aan de wedstrijd. In de tweede minuut leverde dat een eerste vreugde-uitbarsting op voor de thuisploeg. Victor Edvardsen schoot de bal tegen de touwen, maar het doelpunt bleef niet staan wegens buitenspel. Heerenveen ontsnapte dus aan het begin van de wedstrijd, maar zag de thuisploeg daarna toch nog twee keer scoren in de eerste helft. Bas Kuipers zorgde voor de openingstreffer met een geplaatst schot, waarna Philippe Rommens vanaf de strafschopstip de marge verdubbelde.

De ploeg van Kees van Wonderen leek met een 2-0 achterstand de rust in te gaan, maar in de extra tijd maakte Charlie Webster de aansluitingstreffer. Doelman Jeffrey de Lange wilde een lange bal uit te lucht plukken, maar botste daarbij op Ion Nicolaescu. Toen de keeper op de grond lag, kon de huurling van Chelsea de bal makkelijk binnenwerken. Het zorgde voor vertrouwen en hoop bij de bezoekers, waar de thuisploeg vooral verbaasd was dat het doelpunt niet werd afgefloten.

In de tweede helft wilde Go Ahead Eagles de marge zo snel mogelijk weer vergroten, terwijl de Friezen de gelijkmaker wilden scoren. Na een uur spelen moest de ploeg van Kees van Wonderen op jacht met een man minder. Webster moest na een harde tackle het veld met een rode kaart verlaten. In minuut 66 maakten de Deventenaren de 3-1 via Sylla Sow, nadat Syb van Ottele de bal kwijtraakte. Toch was ook toen de wedstrijd nog niet gespeeld. Door een bevlieging van Osame Sahraoui werd het een paar minuten voor tijd nog 3-2, maar meer zat er niet in. Daardoor stapt het team zonder punten terug de bus in.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Ali (80. Hall), Van Ottele, Bochniewicz, Köhlert; Brouwers (80. Karlsbakk), Olsson, Tahiri (46. Van Amersfoort); Nunnely (64. Van Ee), Nicolaescu (64. Sahraoui), Webster