Over sc Heerenveen

Waar we voor staan

sc Heerenveen is een betaaldvoetbalorganisatie op het hoogste niveau in Nederland. De club heeft de ambities om met zelf opgeleide en gescoute spelers in de eredivisie mee te doen om de plaatsen zes tot en met negen en in het nationale bekertoernooi minimaal te reiken tot de kwartfinales.

Met de Friese identiteit en attractief voetbal onderscheidt en positioneert de club zich in het voetballandschap. Daarmee wil sc Heerenveen de bindende voetbalfactor zijn voor mensen en organisaties uit heel Nederland en een bijdrage leveren aan de regio en de maatschappij, met aandacht voor duurzaamheid.

10042020264216 DJI0448

Waar we voor gaan

sc Heerenveen wil een toegevoegde waarde zijn voor de voetbalsupporter uit Friesland en daarbuiten. De club wil de behoefte van mensen vervullen ergens bij te horen en die band moet van generatie op generatie worden doorgegeven. Supporters moeten het unieke 'sc Heerenveen-gevoel' niet alleen op wedstrijddagen ervaren, maar 24 uur per dag, zeven dagen in de week.

Om dat gevoel te bevestigen wil sc Heerenveen dat iedereen die de club een warm hart toedraagt eens in de twee weken met een voldaan gevoel het Abe Lenstra stadion verlaat. Supporters, relaties, vrijwilligers, medewerkers, trainers en spelers moeten de hele week uitkijken naar het volgende duel van hun sc Heerenveen en tijdens thuiswedstrijden - bij voorkeur en indien mogelijk gespeeld op zaterdag om 19.45 uur - genieten van de eerste, tweede en derde helft.

Bij sc Heerenveen hebben we aandacht voor het verleden, het heden en de toekomst. Al honderd jaar lang vertellen we het verhaal van sc Heerenveen. We zijn trots op de historie van de club en laten dat in elke hoek van ons stadion terugzien. Bovendien dient onze geschiedenis ter motivatie en inspiratie voor de huidige en latere generaties.

Naast jeugdspelers uit de regio, halen we met behulp van onze scouting ook talenten van buitenaf waarvan wij denken dat ze later het eerste elftal van sc Heerenveen kunnen bereiken en die onze club als springplank zien naar de Europese top. Wat wij bieden is een infrastructuur waarin die route mogelijk is, bestaande uit een vertrouwde, veilige en geborgen omgeving.

Friese voetbalclub

sc Heerenveen is Fryslân en Fryslân is sc Heerenveen. Club en provincie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat komt op meerdere manieren tot uiting.

Sinds jaar en dag spelen de voetballers in blauwe en witte banen met de wereldberoemde pompeblêden, rechtstreeks afgeleid van de Friese vlag. En voor de aftrap staan de heren op een rij, luisterend naar het Friese volkslied.

Frysk bloed, tsjoch op! Wol no ris brûze en siede
en bûnzje troch ús ieren om!
Flean op! Wy sjonge it bêste lân fan d’ierde.
It Fryske lân fol eare en rom.

Klink dan en daverje fier yn it rûn,
dyn âlde eare, o Fryske grûn!
Klink dan en daverje fier yn it rûn,
dyn âlde eare, o Fryske grûn!

Maar naast het zicht- en hoorbare zit het Friese ook nog dieper, tot in het dna van de club. We zijn nuchter, realistisch en eigenzinnig. We werken hard en ook slim. We staan met beide benen op de grond. sc Heerenveen is Fries en dat zal altijd zo blijven.

Download

 

 

Download

 

 

Financial Rating System (FRS)

2022/2023: 24 punten
2021/2022: 25 punten
2020/2021: 35 punten

Kernwaarden

Kernwaarden 1