14000

Locatie

MAC³PARK stadion

sc Heerenveen pakt punt en stapt met gemengde gevoelens de bus in

sc Heerenveen is de tweede seizoenshelft met gemengde gevoelens begonnen: 2-2. De Friezen hadden een aantal honderd procent kansen tegen PEC Zwolle, maar wisten te weinig te profiteren. Daardoor leek de ploeg zelfs af te stevenen op een nederlaag, maar uiteindelijk zorgde Ché Nunnely in de blessuretijd voor de gelijkmaker.

Zwolle2

Osame Sahraoui was niet fit genoeg om te starten, maar ook zonder de Noor wisten de Friezen voor het nodige gevaar te zorgen. In de eerste helft creëerde Heerenveen genoeg, maar er werd maar één keer gescoord. Anas Tahiri was vanaf de strafschopstip de gevierde man. De middenvelder mocht aanleggen voor een penalty nadat de bedrijvige Patrick Walemark gevloerd werd in de zevende minuut. In eerste instantie werd gefloten voor een vrije trap, maar de overtreding bleek toch binnen het zestienmetergebied gemaakt te zijn.

Heerenveen kreeg daarna een aantal serieuze kansen om uit te lopen, maar de ploeg van Kees van Wonderen slaagde daar niet in. Pawel Bochniewicz kopte de bal op de paal, terwijl Pelle van Amersfoort oog in oog met doelman Jasper Schendelaar tweemaal niet als winnaar uit de bus kwam. Daardoor gingen de Friezen met een minimale voorsprong richting de kleedkamer voor de rust.

Het betekende dat PEC vol goede moed aan de tweede helft begon, maar dat betekende automatisch dat er voor de bezoekers ruimte lag in de omschakeling. Tien minuten na rust profiteerde Van Amersfoort daar bijna van, maar hij stiftte de bal over het doel. Walemark probeerde het drie minuten later ook eens, maar dat leverde ook geen succes op. Na ruim een uur op de klok kwamen al die gemiste kansen de Friezen duur te staan toen Younes Namli gelijkmaakte.

Meteen na die treffer kwamen drie nieuwe aanvallers binnen de lijnen: Sahraoui, Ché Nunnely en Daniel Karlsbakk. Laatstgenoemde kreeg al snel een grote kans, maar ook hij wist niet te scoren. Zwolle toonde zich een stuk effectiever. In minuut 74 kwam de thuisploeg namelijk op voorsprong door een rake kopbal van Lennart Thy. Heerenveen bleef jagen op de tweede treffer en dat lukte via een geluksgoal van Nunnely. Daardoor ging er een punt mee de bus in.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Braude (80. Hall), Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Brouwers, Tahiri (65. Sahraoui); Walemark (65. Nunnely), Pelle van Amersfoort (65. Karlsbakk), Olsson