19630

Locatie

Abe Lenstra stadion

Afgekeurde goal Olsson startsein voor vervelende avond: nederlaag in eigen huis

sc Heerenveen heeft zaterdagavond de vierde nederlaag op rij geleden. De ploeg van Kees van Wonderen zag Excelsior voor de pauze twee keer scoren en die marge kon na de rust niet meer goed gemaakt worden. Een lichtpuntje op de donkere avond was het debuut van de bedrijvige Patrik Wålemark, maar ook hij kon niets aan de stand veranderen. Het werd zelfs nog pijnlijker, want in de slotfase maakten de Rotterdammers ook nog een derde treffer.

EXC6

De supporters in het Abe Lenstra stadion konden al vroeg in de wedstrijd juichen. Simon Olsson schoot de bal beheerst tegen de touwen, maar het doelpunt kwam niet op het scorebord te staan. Thom Haye maakte namelijk hands voor de bal bij de Zweedse middenvelder kwam, waardoor de scheidsrechter de treffer afkeurde. Dat gaf de Rotterdammers een boost, want de bezoekers kwamen beter in de wedstrijd. Na twintig minuten spelen maakte Couhaib Driouech, die zijn debuut in het profvoetbal maakte bij sc Heerenveen, de openingstreffer.

Twee minuten later wist de buitenspeler Andries Noppert weer te verschalken, maar nu ging de vlag omhoog wegens buitenspel. De Friezen bleven daardoor in leven, maar veel kansen op de gelijkmaker waren er niet. Ion Nicolaescu was nog dichtbij na een goede actie van Osame Sahraoui, maar hij kreeg de bal niet voorbij keeper Stijn van Gassel. De grootste kansen bleven voor Excelsior, wat op slag van rust de 0-2 opleverde. Spits Nikolas Agrafiotis zag dat Noppert zijn inzet niet kon keren. Vlak daarvoor werd een inzet van de uitclub nog van de lijn gehaald door Sven van Beek.

Aan het begin van de tweede helft begon sc Heerenveen met één nieuwe speler in het elftal: Pelle van Amersfoort verving Nicolaescu, die achterbleef in de kleedkamer. Na iets meer dan een uur spelen kwamen er nog drie nieuwe namen in. Eén daarvan was Patrik Wålemark, die bij zijn tweede balcontact al een behoorlijke kans kreeg. Zijn inzet ging over het doel, waardoor de marge twee bleef. In minuut 69 was Syb van Ottele dichtbij met een kopbal, maar zijn inzet werd op de doellijn gepakt door de keeper van Excelsior. Heerenveen bleef het wel proberen, maar de bal wilde er niet in. Van Amersfoort was nog dichtbij, maar zijn schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Waar de bal er aan Friese zijde niet inwilde, lukte dat aan de andere kant nog wel een keer. Invaller Troy Parrott zette de 0-3 eindstand op het scorebord.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Hall (62. Ali), Van Beek (62. Bochniewicz), Van Ottele, Köhlert; Haye, Olsson, Brouwers; Nunnely (62. Wålemark), Nicolaescu (46. Van Amersfoort), Sahraoui