21800

Locatie

Abe Lenstra stadion

Mooie thuisreeks ten einde: sc Heerenveen verliest van FC Volendam

Een mooie thuisreeks is beëindigd voor sc Heerenveen. De ploeg van Kees van Wonderen won de afgelopen drie duels in het Abe Lenstra stadion met 3-0, maar nu kregen de Friezen een lesje effectiviteit van hekkensluiter FC Volendam. De bezoekers wonnen met 1-2.

DSC 6174

FC Volendam kwam met een duidelijke missie naar het Abe Lenstra stadion: niet verliezen. Hoe, dat maakte niet uit. Het resulteerde in bijna tachtig procent balbezit voor de thuisploeg in de eerste helft, maar het enige doelpunt was voor de bezoekers. Na bijna een halfuur spelen schoot Bilal Ould-Chikh de bal tegen de touwen na een inschattingsfout van Oliver Braude. Namens sc Heerenveen kwamen Thom Haye, Pelle van Amersfoort en Mats Köhlert in kansrijke positie voor het doel, maar de bal ging er niet in.

De pompeblêdenformatie wist wat het moest doen in de tweede helft: minstens twee keer scoren om te winnen, maar al vroeg werd duidelijk dat ook dat niet meer genoeg was. Lequincio Zeefuik verdubbelde namelijk de marge na iets meer dan vijf minuten na de pauze. Kees van Wonderen zag dat er iets moest gebeuren en bracht met Ion Nicolaescu en Patrik Walemark twee verse aanvallers. Dat bleek een uitstekende ingreep, want de spits maakte na 65 minuten de aansluitingstreffer op aangeven van de buitenspeler. Haye, Köhlert en Syb van Ottele waren daarna nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker met een schot, maar doelpunten vielen er niet meer.